Safety & Security Amsterdam | Expovisie

Safety & Security Amsterdam

Met ruim 7.800 vakbezoekers, 200 exposanten en nog eens 1.000 man standpersoneel die het evenement ook aangrepen om onderling te netwerken, heeft Safety & Security Amsterdam (SSA) 2007 de beoogde nationale platformfunctie waar weten te maken. Tijdens het nieuwe evenement voor de beveiligings- en veiligheidssector werden voor de eerste keer de SSA Awards uitgereikt. SSA 2007 vond plaats van 8 tot en met 10 mei in Amsterdam RAI.

Met ruim 7.800 vakbezoekers, 200 exposanten en nog eens 1.000 man standpersoneel die het evenement ook aangrepen om onderling te netwerken, heeft Safety & Security Amsterdam (SSA) 2007 de beoogde nationale platformfunctie waar weten te maken. Tijdens het nieuwe evenement voor de beveiligings- en veiligheidssector werden voor de eerste keer de SSA Awards uitgereikt. SSA 2007 vond plaats van 8 tot en met 10 mei in Amsterdam RAI.

Stevige basis

"Er is een stevige basis gelegd voor de verdere uitbouw van ons evenement in de toekomst," aldus Robert Melaard en Quirine Boellaard, senior product managers Amsterdam RAI. "Dit is mede te danken aan VvBO (Verbond van BeveiligingsOrganisaties) en hun leden die zich, naast alle exposanten, bijzonder ingespannen hebben om van deze eerste editie van SSA een succes te maken. Ook het integreren van NSE in ons evenement is een goede zet gebleken. Juist door de goede samenwerking tussen deze verschillende partijen, hebben we goed invulling kunnen geven aan het doel dat we voor ogen hadden: één sterk evenement voor de hele branche."

Willem van Hassel, voorzitter VvBO, vult aan: "Safety & Security Amsterdam blijkt een schot in de roos. Het laat zien wat we als sector in de volle breedte kunnen bereiken door goede afstemming en samenwerking. Onze Task Force en de RAI hebben een geweldige prestatie geleverd".

En ook de VEBON (Vereniging van BeveiligingsOndernemingen in Nederland) sluit zich bij de positieve reacties aan, aldus algemeen voorzitter Kees-Jan Bus: "Alle hulde aan de Task Force en RAI, maar ook aan de beveiligingsbranche die alle mogelijkheden hebben aangepakt om zich uiterst professioneel te presenteren."

Beslissingsbevoegd

SSA 2007 trok een kwalitatief hoogwaardig publiek, zo blijkt uit de gegevens van de bezoekersregistratie. Van alle bezoekers is 75% eind- of medebeslisser bij investeringen of aanschaf van producten door hun bedrijf of organisatie. Voor alle op de beurs vertegenwoordigde segmenten was veel interesse; de meeste belangstelling ging uit naar elektronische beveiliging (31%), gevolgd door brandveiligheid (24%), fysieke gebouwbeveiliging (20%), winkel- en productbeveiliging/cash management & cash handling (17%) en manbeveiliging (11%).

Guido van Pol, marketing manager Bosch Security Systems, is zeer tevreden over zowel de kwaliteit als kwantiteit van de bezoekers: "Met name woensdag 9 mei was voor ons een topdag, wat denk ik ook te danken is aan de diverse ledenvergaderingen die gehouden werden. We hebben onze doelstelling qua te genereren leads dan ook ruimschoots gehaald."

Martel Couwenhoven van Van den Hoven & Zn. sluit zich hierbij aan: "Ons actieve uitnodigingsbeleid heeft zijn vruchten absoluut afgeworpen. Er was zeer gerichte belangstelling voor onze producten. Het is voor ons ook zeker een pluspunt dat er op het gebied van geld- en waardeberging meerdere bedrijven vertegenwoordigd waren." Ook René de Koning, directeur Beveco, toonde zich bijzonder tevreden: "Het is voor het eerst dat wij zo”n grote stand hebben en dat heeft zeer goed uitgepakt. We hebben heel veel potentiële klanten ontmoet, naast vanzelfsprekend de ontvangst van onze bestaande relaties. Bovendien heerste hier een zeer collegiale sfeer onder de exposanten."

Tevredenheid

Veel bedrijven grepen SSA aan om er hun nieuwste producten te lanceren. De beurs telde dan ook een indrukwekkend aantal primeurs. Dit gold onder andere voor FX Prevent, deelnemer in het segment brandbeveiliging. Directeur René Guiaux: "Naast de naamsbekendheid van ons nieuwe bedrijf vergroten, wilden wij op de beurs ons nieuwe Oxit brandpreventiesysteem lanceren. We hebben daar overweldigende reacties op mogen ontvangen en kijken dus terug op een zeer geslaagd evenement."

Voor Securitas was SSA een uitgelezen kans om hun nieuwe segmentatiestrategie te lanceren. "Naast klanten en prospects konden wij ook onze medewerkers betrekken bij de start van deze nieuwe fase. Dit mede dankzij de extra faciliteiten die de RAI biedt. Het is goed dat er nu één beurs is waar alle beveiligingsprofessionals onder één dak samenkomen", aldus Nelleke Jacobs, Manager Marketing & Communicatie.

Maatschappelijke Veiligheid

Niet alleen tijdens het congresprogramma maar ook op het Themaplein is het onderwerp ”Maatschappelijke Veiligheid” goed onder de aandacht gebracht.

Mark de Boer, woordvoerder van de NCTb (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding): "We hebben de voor ons belangrijke doelgroepen, bezoekers en exposerende bedrijven, de afgelopen drie dagen goed kunnen bereiken om onze veiligheidscampagne gericht op het bedrijfsleven effectief onder de aandacht te brengen. Op de beurs was er een positieve wisselwerking tussen publieke en private partijen. Voor een eerste editie een absoluut indrukwekkende beurs die zich onderscheidt dankzij het brede aanbod."

SSA Awards

Op dinsdagavond 8 mei zijn tijdens het SSA Awards Dinner in NH Grand Hotel Krasnapolsky de winnaars bekendgemaakt van de SSA Awards 2007. In de categorie personen ging de eretitel naar Jan Lavèn van de Gemeente Utrecht. In de categorie producten kwam de A4 Vision 3D gezichtslezer van ADI-Gardiner uit Sliedrecht als winnaar naar voren. Het project Concept Regionale Toezicht Ruimte (RTR®) van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Oost Brabant en IJsselland (RPC) ontving een officiële nominatie.

De SSA Awards werden voor de eerste keer uitgereikt. Het zijn prestigieuze prijzen die een stimulans vormen voor verdere innovatie in de beveiligings- en veiligheidssector.

SSA Conference 2008

Op 22 en 23 april 2008 vindt in het congrescentrum van Amsterdam RAI de Safety & Security Amsterdam Conference plaats. Dit congresgedreven evenement komt in de plaats van het vorig jaar in mei in de RAI gehouden Secure@IP van NSC. De SSA Conference zal bestaan uit een aansprekend congresprogramma en bescheiden expositieprogramma.

Quirine Boellaard van Amsterdam RAI: "Omdat de SSA editie van 2009 nog ver weg is en er vanuit de branche behoefte bestaat aan een jaarlijks kennisplatform organiseren wij volgend jaar de SSA Conference. De komende maanden gaan wij samen met VvBO invulling geven aan dit evenement. Ook in 2008 staat er dus een evenement op stapel, waar professionals uit de branche elkaar kunnen ontmoeten, kennis uit kunnen wisselen en zich kunnen laten informeren over de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied."

De eerstvolgende editie van het tweejaarlijkse vakevenement Safety & Security Amsterdam staat op het programma voor 12 tot en met 14 mei 2009 in Amsterdam RAI.