Ruim 7.000 designliefhebbers of 100% design | Expovisie

Ruim 7.000 designliefhebbers of 100% design

Met wederom zomerse temperaturen ging donderdag 7 juni de zesde editie van 100% Design van start. Het mooie weer weerhield bezoekers er niet van naar de Van Nelle Ontwerpfabriek te komen. Ruim 7000 bezoekers hebben zich kunnen vergapen aan mooie stands en producten van de 120 deelnemers aan wie het vakevenement onderdak bood. Van het totale aantal deelnemers waren er 38 helemaal nieuw op 100% Design!

Met wederom zomerse temperaturen ging donderdag 7 juni de zesde editie van 100% Design van start. Het mooie weer weerhield bezoekers er niet van naar de Van Nelle Ontwerpfabriek te komen. Ruim 7000 bezoekers hebben zich kunnen vergapen aan mooie stands en producten van de 120 deelnemers aan wie het vakevenement onderdak bood. Van het totale aantal deelnemers waren er 38 helemaal nieuw op 100% Design!

 

De ingang was nog nooit zo mooi. Als bezoeker kwam je binnen door een tunnel, waar het kleurige lijnenspel – het thema van dit jaar – duidelijk zichtbaar was. De lijnen leidden vanaf de ingang de bezoekers door de hele fabriek. Voor de trouwe bezoeker was het een ware verrassing dat er een hele nieuwe hal bij was.

 

Alle deelnemers hebben ontzettend hun best gedaan en met allemaal prachtige presentaties hun visitekaartje weten af te geven. In plaats van één cateringpunt was er nu in elke ruimte een bar met terras te vinden waardoor een relaxte sfeer in alle hallen hing.

 

De mini’s die voor de ingang stonden en met bezoekers af en aan reden naar locaties in de stad hadden veel bekijks. Galerie VIVID, Brunia Interiors, de tentoonstelling Brick in het Groothandelsgebouw, DOEN en Van Oosterom Pilotstores zijn met de minipendel goed bezocht. Op de borrels ’s avonds bij DOEN en Van Oosterom vloeide de drank rijkelijk, zo was ook het feest in Design Dock vrijdagavond geslaagd.

 

De prijsuitreiking van de Best of the Best competitie vond volgens traditie plaats tijdens de deelnemersborrel. De jury bestond dit jaar uit Ben Oostrum-BOO, Annet van Egmond-BrandvanEgmond, Ruud van Oosterhout-BRUUT. en Dominique Meersman-Extremis.

 

Zij kozen voor de lamp ‘ElemenT pendant’ van Melis Lighting BV, de stof ‘TERO’ van Aleksandra Gaca, de Jaloezie ‘Next’ van Indivipro, wastafel en toilet ‘Outline’ van Aqualoft, en het verlichtingsprofiel ‘Traffic’ van Modular Lighting Nederland BV. Deze laatste nominatie werd ook de winnaar van de Best of the Best op 100% Design 2007.

 

De ‘Traffic’ van Modular kenmerkt zich door een unieke flexibiliteit doordat de lichtmodules op welke plaats dan ook op de basisstructuur geklikt kunnen worden. De jury noemde de lamp een slimme, flexibele en universele oplossing.

 

De jury reikte ook een Wildcard uit. De Wildcard gaat naar een ontwerp wat op 100% Design te vinden is en niet meedingt in de wedstrijd, maar absoluut het vermelden waard is volgens de jury. Dit jaar ging deze eervolle vermelding naar de Papieren Stoel van Jeroen Wand, die in de mooie expositie van de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht te vinden was. De jury sprak over bezieling, een goed concept en onderzoek. Ze vonden de stoel nog geen product, maar raden aan het zeker uit te ontwikkelen. Frame stelde speciaal voor de trotse winnaar een jaarabonnement ter beschikking.

 

Tot slot heeft de jury ook de beste stand benoemd. Ze waren onder de indruk van de professionele, frisse en zakelijke uitstraling van de stand van Flos, maar hier was het wat warm. Modular had een stand met sterke productbeleving en de stand van Weltevree blonk uit in eenvoud, en gaf een puur en helder beeld. Maar de uiteindelijke winnaar was de stand van Kung Fu Lighting. De winnaar viel op door een sympathieke presentatie, waarin bovendien de producten bewerkt en onbewerkt werden gepresenteerd.

 

Om nog even na te genieten van al het moois op 100% Design staan op de website www.fotorondleiding.nl bijzondere foto’s van het evenement. Ook www.designws.com doet een uitgebreid fotoverslag van dit jaar. Uiteraard binnenkort ook meer op www.100procentdesign.nl.