Ruim 19.500 bezoekers Interpom Primeurs | Expovisie

Ruim 19.500 bezoekers Interpom Primeurs

De beurs voor de aardappelsector Interpom Primeurs werd dit jaar door 19.508 mensen bezocht. Organisator Kortrijk Xpo en initiatiefnemer Belgapom zijn tevreden met dit resultaat, mede omdat het een ‘problematisch’ aardappelseizoen was als gevolg van de uitzonderlijke droogte en hitte. De beurs vond van 25 tot en met 27 november plaats in Kortrijk Xpo in België.

25 jaar

INTERPOM PRIMEURS voor de aardappelprofessional bestaat 25 jaar en de vakbeurs is in die jaren gegroeid van 2 hallen naar 6 hallen in Kortrijk Xpo. Dit jaar waren er 326 exposanten uit 15 landen die de volledige keten vertegenwoordigden van teelt tot verwerking en vermarkting. Van het totaal aantal bezoekers kwam 24 procent uit het buitenland, met daaronder een sterke opkomst uit Nederland en Frankrijk, en ook steeds meer bezoekers uit Japan, Peru, Australië, Canada, USA, Brazilië.

Walk in seminars

Naast het exposantenaanbod waren er ‘walk in seminars’ op de beursvloer. Onder begeleiding van een moderator konden bezoekers interactieve sessies bijwonen die gegeven werden door binnen- en
buitenlandse sprekers. Ook was er de kick-off van de wereldwijde campagne ‘Can you imagine a world without potatoes’ en werd de slogan het thema van deze editie. De doelstelling van deze campagne is om de globale bewustwording van het belang van de aardappel te versterken.

De volgende editie van INTERPOM | PRIMEURS staat gepland op 22, 23 en 24 november 2020 in Kortrijk Xpo.