Rotisserie restaurant in RAI Amtrium geopend | Expovisie

Rotisserie restaurant in RAI Amtrium geopend

The Roast Room, het rotisserieconcept van Michiel Deenik van VisaandeSchelde in het laagbouwgedeelte van RAI Amtrium, is op dinsdag 7 april geopend. In de strakke uitbouw van het nieuwe gebouw van Amsterdam RAI kan vanaf nu genoten worden van mooie stukken vlees, burgers, vleeswaren en ambachtelijke worsten uit de eigen slagerij.

 Die slagerij bevindt zich op de begane grond van het restaurant, waar men de slagers aan het werk te zien zijn. Voor kruiden en groenten maakt The Roast Room gebruik van de grote kas voor city farming die in het Amtrium is gebouwd. The Roast Room bestaat uit The Roast Bar, het brasserie-style restaurant op de begane grond en de Rotisserie, het fine-dining restaurant op de eerste verdieping.

Maurits van der Sluis, directeur Convention Centre Commercie bij Amsterdam RAI: “Michiel Deenik heeft zich met  Visaandeschelde in enkele jaren ontwikkeld tot een onderscheidende en toonaangevende restaurateur in Amsterdam. Bij Amsterdam RAI zijn we uitermate tevreden dat Michiel nu de oversteek maakt en feitelijk tegenover Visaandeschelde een tweede restaurant gaat exploiteren. Zijn hippe Roast-concept sluit naadloos aan op de kwaliteitstandaard die Amsterdam RAI hanteert voor haar (inter)nationale zakengasten.”

 rn

Langgekoesterde wens

rnVoor het restaurant benaderde de RAI Michiel en Saskia Deenik. Michiel: “Het is voor mij een waanzinnige kans om op loopafstand van ‘Vis’, zoals wij Visaandeschelde noemen, een nieuw concept neer te zetten. Met Visaandeschelde geef ik invulling aan mijn passie voor vis. Met The Roast Room wil ik mijn culinaire aspiraties op het gebied van vlees de ruimte geven. Op de kop van het vernieuwde Scheldeplein verwacht ik dat The Roast Room een open invitatie zal zijn aan de zakelijke gasten van de RAI, Zuidas en de buurt. De gasten kunnen er natuurlijk dezelfde kwaliteit en allure verwachten als bij ‘Vis’.”

 rn

RAI Amtrium

rnMet het Amtrium blijft Amsterdam RAI investeren in duurzame vernieuwing om haar positie als internationaal toonaangevend beurs- en congrescentrum te versterken. Meest in het oog springende element is, naast het atrium, de grote kas voor city farming. Zo levert het gebouw straks de eigen groenten en kruiden voor het restaurant THE ROAST ROOM en de eigen keukens van Amsterdam RAI. Het Amtrium wordt begin juni 2015 geopend. 

 rn

Foto: Michiel Deenik en Maurits van der Sluis tijdens opening van The Roast Room op 7 april

rn