René Hanssen naar MECC | Expovisie

René Hanssen naar MECC

Rene Hanssen is de nieuwe directeur van MECC Maastricht. Hanssen is de opvolger va Eric Rosier, die het MECC voor het gevoel al sinds mensenheugenis geleid heeft. Hanssen is geen onbekende in beurzenland. Rene Hanssen is de nieuwe directeur van MECC Maastricht. Hanssen is de opvolger va Eric Rosier, die het MECC voor het gevoel al sinds mensenheugenis geleid heeft. Hanssen is geen onbekende in beurzenland. 

Bij Jaarbeurs Utrecht was hij onder meer belast met conceptontwikkeling, telemarketing en strategie in de periode dat Jaarbeurs en RAI zich opmaakten voor een fusie. Die fusie werd, zoals bekend, gedwarsboomd door de NMA, de mededingingspolitie. .

 

Gefeliciteerd, René

 

” Dank je.”

 

Voor jezelf ook een verrassing?

 

“Mag je wel zeggen”

 

Wat was je laatste activiteit, voor je naar Maastricht kwam?

 

“Ik had een eigen bedrijf, MOOT. Staat voor Marketing Opportunities of Tomorrow. Daar ontwikkelden we nieuwe marketingconcepten voor de retail en de leisure industrie vooral op 3D gericht.”

 

Heb je jezelf een missie meegegeven? Algemeen directeur van Amsterdam RAI, waar ook het MECC onder valt, Hans Bakker, hamerde in zijn wekelijkse MECC-dag als ad-interim nogal op meer ‘boter bij de vis”. Rendement . Zie jij die kansen ook?

 

“Zeker. Daar gaat het om. Meer rendement, maar ik steek vooral in op new business. Met alleen bezuinigen voer je geen offensief beleid. Kansen zien, aangrijpen, uitwerken en uitvoeren. Mensen motiveren om open in die markten te staan. Daar liggen de kansen.

 

Marketing opportunities of tomorrow, zogezegd?

 

“Ik had het niet beter kunnen verwoorden.”