Record aantal bezoekers op Surface 2012 | Expovisie

Record aantal bezoekers op Surface 2012

De tweede editie van Surface, de vakbeurs voor oppervlaktetechniek, die plaatsvond van 9 tot en met 11 oktober in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch trok 6.179 bezoekers. Een groei van 43% ten opzichte van 2010. De tweejaarlijkse vakbeurs had 190 exposanten en was 25% groter dan de voorgaande editie. 

Er was veel belangstelling voor de expositie 'Future Skins' van Materia met 200 samples van innovatieve materialen met nieuwe oppervlaktebehandelingen. In het 'Surface Lab', konden bezoekers zelf aspecten als ruwheid, laagdikte, kleur, krasvastheid en slijtvastheid ervaren en meten. 

Uit de registratie van de bezoekers blijkt dat 25% actief is als directeur, 12% is sales-/accountmanager, 6% is adviseur of consultant, 5% is werkzaam als algemeen management en 5% is inkoper. De bezoekers zijn met name werkzaam bij bedrijven actief in oppervlaktebehandeling van materialen, in de metaalsector, machinebouw, productie overige eindproducten/halffabrikaten en bij ingenieurs-/adviesbureaus. In de registratie zijn de meest genoemde interessegebieden: nieuwe mogelijkheden/toepassingen oppervlaktebehandeling, nieuwe investeringen in oppervlaktetechnieken, uitbesteden oppervlaktebehandeling, engineering, inkoop productiemiddelen en/of grondstoffen, milieubesparende maatregelen en energiebesparing.

www.surfacevakbeurs.nl