Philip Harting nieuwe voorzitter AUMA | Expovisie

Philip Harting nieuwe voorzitter AUMA

Phillip Harting, voorzitter van de raad van bestuur van de HARTING Technology Group, is op 28 mei 2019 tot voorzitter van de Duitse brancheorganisatie AUMA gekozen. Hij volgt Walter Mennekes op die sinds 2013 voorzitter was.

Ervaring

Philip Harting neemt sinds 2008 deel aan de raad van bestuur van de AUMA. Hij studeerde elektrotechniek en economie en bedrijfskunde. In 2005 trad hij aan in het familiebedrijf Harting. Tot 2008 begeleide Harting als managing director Azië in Hongkong de uitbreiding van het bedrijf en werd hij als hoofd verantwoordelijk voor Connectivity & Networks. Sinds 2015 is hij CEO van de HARTING Technology Group, leverancier van industriële verbindingstechniek voor data, signalen en vermogen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 5.000 medewerkers. In het jaar 2017/18 werd 762 miljoen euro omgezet, waarvan tweederde uit export.

Philip Harting is lid van het bestuur van het ‘Zentralverbandes Elektrotechnik- und Elektronikindustrie'(ZVEI) en voorzitter van de beroepsvereniging „Electronic Components and Systems“. Hij is lid van de adviesraad ‘Industrial Automation’ van de Hannover Messe.