Nieuw vakevenement met facility-oplossingen voor onderwijs | Expovisie

Nieuw vakevenement met facility-oplossingen voor onderwijs

Het nieuwe vakevenement Platform Onderwijs & Facilitair (POF) exposeert facility-oplossingen voor onderwijsinstellingen, van basisscholen tot wetenschappelijk onderwijs. De vakbeurs is gebaseerd op acht pijlers: Huisvesting, Inrichting, Schoonmaak, Catering, Schoolomgeving, Dienstverlening, ICT & Multimedia en Veiligheid & Beveiliging. Binnen deze deelgebieden zullen zo’n 70 exposanten hun nieuwste producten en diensten presenteren. POF wordt georganiseerd door Het Beurskantoor en vindt plaats op 24 en 25 april 2018 in Hart van Holland in Nijkerk. ​

“Er zijn verschillende grote vakbeurzen die zich ofwel richten op het facilitaire segment of op de onderwijsmarkt”, vertelt Han van Egdom, een van de initiatiefnemers. “Wat wij vooral nog misten, was een combinatie van die twee werelden. Met specifieke innovaties en ontwikkelingen waar iedere onderwijsinstelling van kan profiteren.” Kennisoverdracht staat centraal. De bezoeker kan kiezen uit meer dan 40 kennissessies waarin experts en marktleiders hun visie geven op onderwerpen als beveiliging, een toekomstgerichte leeromgeving of een draadvrije campus. 

School voor de toekomst

Bezoekers krijgen in de ‘school voor de toekomst’ een inkijkje in een toekomstig klaslokaal, gebouwd in samenwerking met openbare basisschool West uit Capelle aan den IJssel. Naast het staand en bewegend leren, wordt hier ook de ambitie zichtbaar om binnen en buiten leren samen te brengen en adventurers learning tools centraal te stellen.

POF 2018 is bestemd voor directeuren, bestuursleden, facilitair managers, ICT-coördinatoren, docenten en conciërges die verantwoordelijk zijn voor de facilitaire kant van het onderwijs. Bezoekers kunnen zich vooraf online registreren voor gratis toegang. Aan de deur betaalt men €50 per persoon.