Nieuw: Expovisie Young Designers Award | Expovisie

Nieuw: Expovisie Young Designers Award

Expovisie Young Designers Award. Dat is de naam van de ontwerpwedstrijd die Expovisie momenteel op touw zet. De Expovisie Young Designers Award wordt uitgereikt tijdens Expovisie Live op 9 en 10 juni in de Brabanthallen in ”s-Hertogenbosch.

Expovisie is al 59 jaar hét vakblad voor beursprofessionals. De Expovisie Young Designers Award is een ontwerpwedstrijd voor studenten en young professionals ruimtelijke vormgeving, grafische vormgeving en andere ontwerprichtingen. De Expovisie Young Designers Award gaat naar de persoon die aan de hand van de keuzemogelijkheden in het deelnameformulier het beste standconcept heeft ontworpen.

Op dit moment is Judith Munster (hoofdredacteur van Expovisie) samen met Hans de Wit (Wit Design) en de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) bezig om de prijs vorm te geven. Hans de Wit is de Jan des Bouvries van standdesign. De deelnameformulieren en wedstrijdbepalingen zullen eind februari klaar zijn. De studenten en young professionals hebben tot 10 mei de tijd om hun beursdeelnameconcept te ontwikkelen en in te leveren.

De jury, onder leiding van Hans de Wit, kiest uit alle ingezonden concepten vijf genomineerden. De genomineerde concepten worden tentoongesteld in de “Designers Alley” op de beurs Expovisie Live op 9 en 10 juni in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Tijdens de beurs moeten de genomineerden hun concept tegenover de jury en andere geïnteresseerden uitleggen en verdedigen. De winnaar van de Expovisie Young Designers Award 2010 wordt bekend gemaakt tijdens het Expovisie Live-feest op de avond van 9 juni. Voor de winnaar en de genomineerden wordt een mooi geldbedrag bij elkaar gelegd door gerenommeerde bedrijven uit de branche. Hier wordt op dit moment hard aan gewerkt.

Kortom, Nederland is weer een mooie designprijs rijker. Meer weten? Neem dan contact op met Judith Munster van Expovisie: judith.munster@hetportaal.com