Next Level: 6000 m2 extra eventruimte in Gorinchem | Expovisie
Marc van Aalst, Head of Guest Events, en CEO Jeroen van Hooff van Easyfairs Nederland

Next Level: 6000 m2 extra eventruimte in Gorinchem

Afgelopen september werd de nieuwe beurshal Next Level in Evenementenhal Gorinchem in gebruik genomen. Ín de evenementenhal? Ja, u leest het goed. Met Next Level is midden-Nederland een geavanceerde evenementenlocatie rijker.

Veel bezoekers van Evenementenhal Gorinchem van beursorganisatie Easyfairs wisten het niet. Sommigen wel. Achter in de beurshal bevindt zich een verdieping; een ruimte zó groot dat het nog een complete beurshal is.
“Maar deze ruimte werd nauwelijks gebruikt”, vertelt Marc van Aalst, Head of Guest Events bij Easyfairs Nederland. “Dat is nu wel anders.”
Van Aalst, glunderend: “De verbouwing is in een half jaar gerealiseerd en we zijn verschrikkelijk trots op het resultaat. Eindelijk hoeven we geen nee meer te verkopen aan beurs- en congresorganisatoren. Sterker nog: er is een run ontstaan op de hal en de nieuwe congreszalen. Ik krijg zoveel aanvragen; mijn telefoon staat roodgloeiend en mijn mailbox stroomt over. Gelukkig krijg ik binnenkort versterking.”

Next Level

De nieuwe beurshal kreeg de toepasselijke naam ‘Next Level’. De oorspronkelijke bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem is niet meer te herkennen. Next Level beslaat in totaal 6.400 vierkante meter, waarvan 5.800 aan beursvloer en congresruimte.
Er zijn drie state-of-the-art congreszalen, met elk een capaciteit van 126 tot 380 personen.
“De grootste congreszaal is voorzien van een widescreen van ruim twaalf meter breed”, vertelt Van Aalst. “Daarmee kun je de meest spectaculaire dingen doen. We hebben overal het beste geluid, bioscoopwaardig. We hebben laserbeamers, we hebben ambilight achter de schermen. We hebben ledverlichting in alle vloeren, wanden en plafonds. Daarmee creëren we in een handomdraai de gewenste sfeer… Ja, het is echt heel gaaf allemaal. Ik nodig iedereen van harte uit om het zelf te komen bewonderen.”

Lichtkoepel

Dan de hal zelf, die is ook fantastisch opgeknapt. Zo is de lichtkoepel over de hele lengte van de hal – de lichtkoepel die er altijd al zat, maar nooit opviel – nu een blikvanger van belang. Je krijgt er zowaar een beetje een ‘Parijs-gevoel’ bij. Verder is Next Level voorzien van meterslange glazen wanden die open en dicht kunnen en die zelfs over ‘geïntegreerde verduistering’ beschikken.
“Next Level kan dus desgewenst compleet worden afgesloten van de beurshal op de begane grond”, vertelt Easyfairs Marketing & Communicatie coördinator Esther IJsseldijk. “Daardoor ontstaat de mogelijkheid om twee evenementen tegelijk te hosten. Maar er is nóg meer. We hebben ook nog een fraai ingerichte ontvangstruimte/restaurant/foyer, nieuwe sanitaire voorzieningen, extra roltrappen en nieuwe goederenliften. Verder is het parkeerterrein van 20.000 vierkante meter compleet vernieuwd en er is nieuwe riolering aangebracht voor een betere afwatering.”

All-in-formule

Vraag Marc van Aalst wat de mogelijkheden van Next Level zijn en hij raakt niet uitgepraat. “Ten eerste kunnen alle Easyfairs-titels die we hebben flink doorgroeien. Dat geldt ook voor de beurzen van andere beursorganisatoren. Ten tweede is Next Level heel geschikt voor galavoorstellingen, kleinschalige beurzen, bedrijfsfeesten, congressen en presentaties.”
“Ten derde gaan we Next Level in bepaalde periodes compleet beursklaar maken. Dit betekent dat we de beurs van A tot Z inrichten en dat beursorganisatoren voor een schappelijke prijs gebruik kunnen maken van alles: standbouw, meubilair, catering, parkeren, noem maar op. Het enige dat ze zelf nog hoeven te doen, is de stands verkopen en bezoekers uitnodigen. Dat is de all-in formule waar Easyfairs bekend om staat. Maar dán Next Level.”
“We laten de beurs een bepaalde periode staan, waardoor de ene beursorganisator na de andere er gebruik van kan maken. Wij zorgen voor de schoonmaak en wijzigen de belettering op de stands en hup… de volgende beurs kan erin. De beurs is zo opgezet dat je ‘m door middel van tussenwanden net zo groot – tot een bepaalde grens natuurlijk – of zo klein kunt maken als je wilt.”
“De prijzen worden daardoor heel aantrekkelijk, ideaal voor nieuwe of kleine beursorganisatoren voor wie de investering voorheen te groot of te riskant was. Hier kunnen ze echt geen buil aan vallen en bovendien: wij kunnen ze overal bij helpen. De reacties zijn erg enthousiast en de eerste nieuwe beurzen in Next Level zijn inmiddels vastgelegd. ”

Duurzaamheid

Als je een grootscheepse verbouwing aangaat, dan doe je dat anno 2019 natuurlijk zo duurzaam mogelijk. CEO Jeroen van Hooff beaamt dat.
“Met de verbouwing hebben we het pand echt naar the next level getild, om de term nog maar eens te gebruiken. Alles stond en staat in het teken van duurzaamheid. Kijk bijvoorbeeld naar de nieuwe sanitaire voorzieningen, waarbij we gebruik maken van watervrije urinoirs. Hierdoor besparen we duizenden liters kostbaar drinkwater per jaar. Ook bij de catering houden we er rekening mee.”
“Onze all-in formule is natuurlijk op zichzelf al erg duurzaam: alles wordt keer op keer hergebruikt, neem bijvoorbeeld onze vloerbedekking. We besteden vrijwel niks uit, doen alles zelf. Verder hebben we nu overal ledverlichting en scheiden we ons afval nóg beter dan we al deden. Ook gebruiken we projectoren en schermen om de hallen en zalen te ‘branden’, wat spandoeken en banners vrijwel overbodig maakt.”

Toekomst

Nu de verbouwing zo’n succes is, droomt Van Hooff alweer verder: “In de toekomst willen we ons elektrische wagenpark uitbreiden, ook zullen er meer laadpalen komen. Stiekem zie ik al zonnepanelen op het dak liggen en heb ik plannen voor warmtewinning, waardoor we minder airco nodig hebben… Kortom, er is genoeg werk aan de winkel.”
“Het is natuurlijk een kwestie van en-en-en. Als je gasten echt wilt meenemen in de beleving, zijn het de medewerkers die de puntjes op de i zetten. Daarom besteden we ook veel aandacht aan het trainen van onze medewerkers. Zo brengen we alles naar de Next Level. De ultieme gastvrijheidsbeleving, daar gaan we bij Easyfairs voor.”
“Feit is dat opdrachtgevers het steeds belangrijker vinden om met duurzame partijen in zee te gaan. Ik durf best te zeggen dat we de groenste beursorganisatie van Nederland zijn.”