Moving experience met T2M draaiplateau | Expovisie
MOVING EXPERIENCE MET T2M DRAAIPLATEAU

Moving experience met T2M draaiplateau

Dat Turn2Motion gespecialiseerd is in het maken van klantspecifiek maatwerk is bekend. Maar dat T2M ook in staat is dat te realiseren in een soms extreem korte productietijd, mag wel als een opvallend USP worden aangemerkt.

frame custom made draaiplateau Turn2Motiondraaiplateau op locatie Turn2Motion

CUSTOM MADE

MOVE is dé interactieve mobility experience voor jong en oud, gevestigd naast het Olympisch Stadion Amsterdam. Als onderdeel van de experience staat op de eerste verdieping een ultramoderne bolide te pronken op een custom made draaiplateau van Turn2Motion. Het ontwerp en de opdracht om voor MOVE een draaischijf te maken met een doorsnede van 6,5 meter, kwam van ontwerp- en projectmanagement bureau Pitchkoff, verantwoordelijk voor het gehele project.

MOVE is een initiatief van PON. Als wereldwijde speler op het gebied van innovatieve en praktische mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossingen brengt PON dagelijks miljoenen mensen in beweging. MOVE inspireert en informeert bezoekers over de toekomst van mobiliteit en wat de impact daarvan is op onze samenleving.

custom made draaiplateau Turn2Motion

rand van lexan turn2motion

DRAAGVERMOGEN

Het gevraagde draagvermogen van de draaischijf was dermate groot dat een standaard plateau niet zou volstaan. Dus ontwikkelde Turn2Motion daartoe een constructie die het mogelijk maakt om auto’s tot 4000 kg op de schijf te plaatsen. En dat met een dusdanige gewichtsverhouding dat de wieldruk mag oplopen tot 1200 kg. Uiteraard voorzien van de nodige veiligheidsmarges zodat een iets zwaardere belasting niet meteen funest is.

AFWERKING

Het plateau is geleverd inclusief volledige afwerking. Deze bestaat uit een in de gewenste kleur gespoten bovenplaat en rok. Op de vaste rok is rondom tevens een rand van gehard glas bevestigd. Aangezien de productietijd van het gebogen glas langer was dan de zeer korte levertijd die het complete plateau had, heeft Turn2Motion eerst een rand van lexan geplaatst. Vervolgens is het tijdelijke lexan omgewisseld voor het glazen eindproduct.

AUTOWISSEL

Op het podium wordt een concept auto gepresenteerd, die regelmatig wordt gewisseld. Om er zeker van te zijn dat deze autowissel  zonder problemen verloopt, is T2M bij iedere wissel aanwezig en pleegt dan meteen ook onderhoud aan het plateau. Ook maakte Turn2Motion hiervoor een speciale set oprijplaten. Zo heeft de klant geen omkijken naar equipment en is volledig ontzorgd.

Autowissel Turn-2-motion

INFORMATIE

Meer informatie over bewegend presenteren vindt u op: turn2motion.business.site en turn2motion.nl