Messe Frankfurt sluit eerste beurzen na lockdown succesvol af | Expovisie
Intertextile Shenzhen Apparel Fabrics

Messe Frankfurt sluit eerste beurzen na lockdown succesvol af

Messe Frankfurt heeft haar eerste beurzen sinds de wereldwijde lockdown vanwege de corona-pandemie met succes afgesloten. Intertextile Shenzhen Apparel Fabrics en de Yarn Expo vonden plaats van 15 tot 17 juli in het Shenzhen World Exhibition & Convention Center, China.

Aan Intertextile Shenzhen Apparel Fabrics deden 886 exposanten mee, terwijl 125 exposanten aanwezig waren op de Yarn Expo die ernaast plaatsvond. Tegelijkertijd vonden ook CHIC en PH Value plaats. De combinatie van vakbeurzen trok 42.000 bezoekers.

Helpen met herstel

Wolfgang Marzin, President en Chief Executive Officer van Messe Frankfurt: ‘Beurzen hebben de economie altijd geholpen om te herstellen na crises, en we zijn verheugd dat we weer kunnen beginnen met het samenbrengen van industrieën – iets wat ze enorm waarderen in de huidige situatie.’

Vakbeurzen voor de textielindustrie

‘Intertextile Shenzhen start de wereldwijde hervatting van onze evenementenactiviteiten, wat aantoont hoe groot de vraag is naar persoonlijke ontmoetingen en professionele platforms’, aldus Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt. ‘Dit is een goed signaal, niet alleen voor de textielindustrie – waar Messe Frankfurt marktleider is met meer dan 50 beurzen wereldwijd die de hele keten met toegevoegde waarde bestrijken – maar ook voor de evenementenindustrie als geheel. De voorbereidingen voor verdere evenementen dit jaar zijn ook al in volle gang in Duitsland, waaronder Nordstil, Formnext en Hypermotion.’

Hygiëne- en veiligheidsnormen

De beurzen in Shenzhen werden gehouden in strikte overeenstemming met de hygiëne- en veiligheidsnormen, die niet alleen de afstand en het dragen van maskers omvatten, maar ook een vereiste dat alle bezoekers zich vooraf online moesten registreren.