Meer bezoekers op De Groene Sector Vakbeurs | Expovisie

Meer bezoekers op De Groene Sector Vakbeurs

De twintigste editie van De Groene Sector Vakbeurs is op 15, 16 en 17 januari 2019 bezocht door 18.169 groenprofessionals. Dat zijn er ruim 500 meer dan vorig jaar. Tijdens de jubileumeditie van de beurs in Evenementenhal Hardenberg waren 295 exposanten aanwezig en dat waren er 35 meer dan vorig jaar.

‘Alles ademt groen’

“We kijken terug op een hele succesvolle jubileumeditie. De laatste jaren hebben we grote stappen gezet in de uitstraling en daarmee ook de kwaliteit van de beurs. Complete beurshallen worden omgebouwd tot groene inspiratieparken, kennistheaters opgebouwd met materialen uit de sector en wandelpaden van houtsnippers en graszoden. Alles ademt hier ‘groen’ en dat is precies waar wij naar toe willen. Het wordt ook zeker gewaardeerd door de sector gezien de positieve reacties en de stijging van de bezoekers- en exposantenaantallen”, zegt Mariëlle Schonewille, Head of Horticulture namens organisator Easyfairs.

Vmbo Groentour

Een nieuw programmaonderdeel was de vmbo Groentour op dag 2 van de beurs. Zo’n 180 leerlingen namen deel aan deze tour, waarbij ze kennis maakten met de ontwikkelingen en dynamiek van het werken in de groene branche. In het kader van de vmbo Groentour waren er diverse activiteiten en informatieve bijeenkomsten, zoals klimmen met klimtuig, drones, elektrische voertuigen en kijken naar de tuinaanleg door hoveniers.

Net als de afgelopen twee jaar was Het Groene Inspiratiepark, een volledig ‘groene’ beurshal, een belangrijke blikvanger. Daarnaast was er de Smart STIHL Experience 2.0, een eigen gethematiseerde hal waarin bezoekers productdemonstraties en innovaties konden aanschouwen.

De eerstvolgende editie van De Groene Sector Vakbeurs is op 14, 15 en 16 januari 2020 in Evenementenhal Hardenberg.