Maak een beursfoto | Expovisie

Maak een beursfoto

Het ontbreekt op bijna elke checklist: foto’s (laten) maken van uw aanwezigheid op de beurs. Wat een zonde. Al die moeite die u in uw beurspresentatie heeft gestoken en het resultaat dan niet vastleggen.

beeld UggBoy

Die foto zal voor u een blijvend bewijs zijn van uw inspanning. Met die foto kunt u de mensen die niet naar de beurs zijn geweest – bijvoorbeeld de directie – alsnog laten zien wat u heeft gepresteerd. U kunt de foto ook naar de vakpers sturen, waarmee u de kans vergroot dat zij over u schrijven in hun beursverslag. En het levert u weer een nieuwsitem op voor uw website. Bij de evaluatie van uw beursdeelname kunt u teruggrijpen naar dit beeldmateriaal en het kan ook de briefing voor uw volgende beursdeelname ondersteunen.

De lichtomstandigheden in een beurshal maken het vrijwel onmogelijk om als amateur een waardige foto te maken

Nu lijkt een foto maken eenvoudig, zeker in het digitale tijdperk. De lichtomstandigheden in een beurshal maken het echter vrijwel onmogelijk om als amateur een waardige foto te maken van uw stand. Voor professioneel gebruik van de foto is het daarom verstandig om een fotograaf in te huren. Vergeet vooral niet om ook een vrolijke foto van de standbemanning te (laten) maken. Het levert een blijvende herinnering op aan de gezamenlijke beurspres(en)tatie.