Langste mobiele bar ter wereld | Expovisie

Langste mobiele bar ter wereld

 De Horeca Vakbeurs Brabant staat dit jaar in het teken van gezonde voeding, de Cafetaria Top-100 en de langste mobiele bar ter wereld. Met de bar doet de vakbeurs een poging om in het befaamde Guinessbook of Records te komen. De 44ste Horeca Vakbeurs Brabant wordt van 29 oktober tot en met 1 november gehouden in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch. De Horeca Vakbeurs Brabant staat dit jaar in het teken van gezonde voeding, de Cafetaria Top-100 en de langste mobiele bar ter wereld. Met de bar doet de vakbeurs een poging om in het befaamde Guinessbook of Records te komen. De 44ste Horeca Vakbeurs Brabant wordt van 29 oktober tot en met 1 november gehouden in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch.

 

Voor de recordpoging gaat het bedrijf Cocktails and More uit Nootdorp een bar van vijftig meter bouwen. De lange bar zal waarschijnlijk over twintig uitgiftepunten beschikken en is in een uur op te bouwen en af te breken.

 

Op maandag 29 oktober maakt Snackkoerier de Cafetaria Top-100 bekend. Met een wervelend showprogramma met bekende artiesten wordt bekend hoe de ranglijst van de honderd beste cafetaria’s van ons land eruit ziet.

 

Dinsdag 30 oktober vindt de prestigieuze kookwedstrijd Zilveren Champignon plaats. Deze wedstrijd, georganiseerd door Peter Zandboer en de Alliance Gastronomique , wordt voor de 23ste keer gehouden. Vorig jaar won restaurant De Kersentuin uit Amsterdam de kookwedstrijd.

 

Woensdag 31 oktober vindt onder andere een kookworkshop over de gezonde keuken plaats. Verder die dag het symposium ‘Gezonde voeding, Gezond bedrijf’, georganiseerd door het Voedingscentrum.

 

Op de slotdag krijgen de bezoekers de Chocolaterie Workshop voorgeschoteld. Het gaat hierbij om een ambachtelijke workshop waarin een ‘chocolatier’ demonstreert welke technieken en methodes er zoal zijn voor de bereiding van verschillende chocoladeproducten.