Landbouwwerktuigenbeurs | Expovisie

Landbouwwerktuigenbeurs

ZUIDLAREN – Van maandag 21 tot en met donderdag 24 november vond in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren alweer de 16e Landbouwwerktuigenbeurs plaats. “Groot, groter, grootst” waren de kernwoorden van deze beurs die ruim 50.112 bezoekers trok in vier dagen!

Files in Zuidlaren

Iedere twee jaar is het raak; file in Zuidlaren. Dit keer was het echter wel héél extreem. “Dagelijks waren de toegangswegen naar Zuidlaren tot 13.00 uur ’s middags gestremd, er was geen doorkomen aan”, aldus Abeltje de Lang projectmanager Landbouwwerktuigenbeurs.

De organisatie mag terugkijken op een zéér geslaagde beurs. Tevreden standhouders, ideaal beursweer en positief gestemde bezoekers.

2007 naar Leeuwarden

Op de vraag of mensen triest gestemd waren over ‘de laatste keer Zuidlaren’ antwoordde

mevrouw De Lang: “Het is niet de laatste Landbouwwerktuigenbeurs; de organisatie blijft hetzelfde, maar we organiseren het over twee jaar in Leeuwarden. Met de steun van de Federatie Agrotechniek én nu al de inschrijvingen van grote namen, zijn we erg positief.”

De afgelopen dagen konden agrariërs hun hart ophalen op het gebied van stalinrichting, melkwinning, de nieuwste tractortypes én de meest geavanceerde automatiseringsontwikkelingen in de landbouw.

De winnaar van de PBH Award 2005 is Agis Automatisering uit Harmelen, met Agis Total Farm System Mobiel. Agis TFS Mobiel is een compleet mobiel veemanagementprogramma, waarmee het binnen één handomdraai mogelijk is om oormerken en sperma te bestellen. Deze koppeling maakt het programma uniek.

Kortom, de ruim 300 exposanten kijken terug op een zeer geslaagde Landbouwwerktuigenbeurs.

Over twee jaar moeten zowel deze deelnemers áls bezoekers reizen naar Leeuwarden. Daar wordt dan de 17e Landbouwwerktuigenbeurs gehouden van 17 t/m 20 december 2007.