Kunstweekend Naarden-vesting | Expovisie

Kunstweekend Naarden-vesting

Zondagavond is de 9-de editie van het Kunst & Antiek Weekend in de Grote Kerk van Naarden zeer positief afgesloten. Deze intieme Kunst & Antiek beurs heeft de afgelopen dagen meer dan 11.000 bezoekers naar het sfeervolle vestingstad getrokken.

Het betere economische klimaat in Nederland was voor de aanwezige exposanten ook duidelijk waarneembaar aangezien de verkopen beduidend beter waren dat vorig jaar.

Dolf D. van Omme, 19th – 21st Century European Fine Arts verkocht bijvoorbeeld aan een particuliere verzamelaar een luministisch stadsgezicht van Jan Sluijters uit de collectie van dr. J.F.S. Esser.

Het schilderij kwam rechtstreeks uit de collectie van de erven Esser en was nooit eerder in de kunsthandel te zien geweest. Momenteel is er ook een grote overzichtstentoonstelling in het Singer Museum te Laren waar een selectie uit de verzameling van dr. J.F.S. Esser te zien is.

 

Robert Schreuder, Antiquair uit Amsterdam verkocht een zeldzaam Empire “Necessaire de Voyage” uit 1810. Ook hedendaagse kunst viel dit jaar wederom zeer in de smaak van de bezoekers. Zo bleef van de uitgebreide collectie realistische stillevens van fijnschilder Leo Pors, vertegenwoordigd door Kunstkamer HeerenRijk, maar een enkel werk onverkocht.

 

Ruim veertig toonaangevende antiquairs en kunsthandelaren uit Nederland en België toonden afgelopen weekend meubelen, zilver, juwelen, schilderijen, tekeningen en prenten. Specialisten in aardewerk, porselein en kristal waren ook goed vertegenwoordigd.

 

Volgend jaar wordt de lustrumeditie van het 10-de Kunst- & Antiek wederom in de Grote Kerk Naarden-Vesting gehouden van donderdag 25 tot en met zondag 28 januari 2007.

 

Catalogus “Het advies van de expert”

Alle bezoekers aan het Kunst & Antiek Weekend ontvingen dit weekend gratis een stijlvolle beurscatalogus. Dit jaar was gekozen voor het thema “Het advies van de expert”. Alle exposanten gaven in de catalogus hun persoonlijke advies over het onderhouden en aanschaffen van kunst. Zo lieten zij de lezers meegenieten van de passie die zij voor hun vak hebben.

 

 

Meer informatie kunt u opvragen bij:

Contactpersoon:   Johan D. Rissik

Telefoon:   (035) 623 96 95  Email: j.rissik@interevent.org

  06-53466338