Koelnmesse maakt plannen voor nieuw pand | Expovisie

Koelnmesse maakt plannen voor nieuw pand

Koelnmesse is van plan een nieuw directiegebouw neer te zetten in Deutz-Mülheimer Straße tegenover de huidige hoogbouw. Het project moet in 2025 afgerond zijn. De raad van toezicht heeft toestemming gegeven voor verdere ontwikkeling van het plan. Het pand in de buurt van Zoobrücke is te klein geworden en voldoet niet meer aan de huidige standaard.

Huurovereenkomst

Rond 700 werknemers werken nu in de hoogbouw op het Koelnmesse terrein. De huidige huurovereenkomst loopt midden 2025 af.
“The new building at this location is the optimal solution in terms of both quality and economics. We will be working on our own property, remaining in the immediate vicinity of the exhibition halls and have every opportunity to tailor the new building to our requirements as a highly specialised service provider,” aldus Gerald Böse, president en CEO Koelnmesse.

Kantoorruimte

De geplande nieuwe locatie op Deutz-Mülheimer Strasse 109 is nu in gebruik als Messehochhaus 2, kantoorruimte die meestal wordt verhuurd aan derde partijen. Koelnmesse gebruikt er ook extra kantoorruimte en de digitale campus Incube8 huist er. Experts hebben al bepaald dat de locatie geschikt is voor een nieuw gebouw van meer dan 20.000 vierkante meter.
“We need a long-term, future-proof office location with modern, flexible, efficient and digitally accessible rooms that are open to all meaningful forms of new work,” zegt directeur Herbert Marner.

Koelnmesse is in overleg met adviesbureau JLL over hoe het nieuwe gebouw het best aan alle eisen kan voldoen. Verschillende modellen worden ontworpen en aan de raad van toezicht gepresenteerd.