Kind + Jugend 2019 trekt rond 24.000 bezoekers | Expovisie

Kind + Jugend 2019 trekt rond 24.000 bezoekers

Kind + Jugend 2019, de beurs voor kinderproducten die plaatsvond van 19 tot en met 22 september, heeft zon’n 24.000 bezoekers uit 133 landen getrokken. Er was een recordaantal van 1.288 standhouders aanwezig in de Koelnmesse in Keulen. Ook het internationaal aandeel in het aantal bezoekers en exposanten was gestegen. In het segment textiel was er dit jaar speciale aandacht voor duurzaamheid.

Internationaal aandeel

Het aandeel buitenlandse bezoekers uit groothandels en winkels met kinderproducten uit de on- en offline markt, was licht gestegen naar 77 procent. Buiten Duitsland waren de best vertegenwoordigde landen Frankrijk en Italië. Ook het aantal bezoekers uit Centraal Amerika en Zuid Amerika was gestegen en evenals voorgaande jaren waren ook de Verenigde Staten en Azië, met name Korea, goed gerepresenteerd. Het aantal buitenlandse standhouders was gestegen naar 89 procent, afkomstig uit 55 landen.

Duurzaamheid

Een van de trends op de beurs was e-mobility voor kinderwagens en ook digitale producten voor kinderverzorging maakten discussie los. In ‘The Kids Connected Room’ werden digitale oplossingen voor kinderkamers getoond, en in het ‘Design Parc’ bijzondere ontwerpen van nieuwkomers uit de industrie.

In het textiel segment was een duurzaamheidsproject te bezoeken  waarbij start-ups zich onder goede voorwaarden voor het eerst konden presenteren. Dit concept zal voor de komende editie verder worden ontwikkeld.

Innovation Awards

De presentatie van de Innovation Awards en de Kids Design Award vond plaats op de eerste beursdag. Onder anderen de ‘intelligent I-S035A baby stroller’ en de ‘Fetus Camera – the world’s first 3D ultrasound device for expecting moms’ vielen in de prijzen. De Kids Design Award 2019 ging naar de jonge ontwerper Yaara Nusboim from Israel voor haar ‘Alma therapy dolls’. Niet alleen de winnende maar ook de genomineerde producten werden gepresenteerd tijdens speciale events.

De volgende editie van Kind + Jugend zal plaatsvinden van 17 tot en met 20 September 2020.