Beurzen

Ken de voors en tegens van elk standtype

Een tussenstand, hoekstand, kopstand of eilandstand? Wat heeft je voorkeur? Als je jouw bedrijf aanmeldt voor een beurs, krijg je deze tegenvraag al snel. Daarom hier een overzicht van de diverse standtypen en hun specifieke aandachtspunten.

Tussenstand (wandstand). Je bent één van de vele stands op een rij. Het zijn vaak de kleinste stands (hoeft niet) en de meest ondiepe stands. Hou er rekening mee dat veel beursbezoekers de stand maar één blik waardig gunnen als ze door jouw ‘winkelstraat’ wandelen. In dat ene ogenblik moet dus duidelijk zijn wat jouw bedrijf doet en wat je wilt communiceren. Bij dit type stand moet de standbemanning zeker in het gangpad staan.

Hoekstand. Aan het uiteinde van een rij en daardoor met twee open zijden. Springt daarom meer in het oog en biedt ruimere ontwerpmogelijkheden dan een tussenstand.

Kopstand. Deze stand bevindt zich op het uiteinde van twee rijen. Van drie kanten benaderbaar en daardoor zeer zichtbaar. Vaak is de oppervlakte variabel, zodat je in vergelijking met een eilandstand niet altijd (heel) veel vierkante meters hoeft af te nemen.

Eilandstand. Een stand met aan alle vier de zijden gangpaden. Doorgaans de grootste stands op de beurs. Je bent de blikvanger van de beurs. Hiermee toon je aan dat je een A-merk en/of marktleider bent. Houdt er rekening mee dat je van alle zijden zichtbaar en toegankelijk bent en de grote oppervlakte niet tegen je gaat werken.

Etagestand (verdiepingenstand). Een stand – vaak een eilandstand – met een verdieping er op. Voegt nog extra status toe aan het bedrijf en verhoogt het VIP-gevoel bij gasten die naar boven ‘mogen’. Biedt de mogelijkheid om goede relaties en interessante prospects even van de beursvloer te halen. De bovenverdieping heeft meestal een hospitality functie, maar kan ook als presentatieruimte dienen.

Doorloopstand. Eigenlijk een tussenstand, waar de achterwand ontbreekt. Bezoekers kijken/komen van twee kanten, wat om extra oplettendheid van de standbemanning vraagt. Doorgaans is de wandoppervlakte van beide zijwanden beperkt, zodat je weinig bevestingsmogelijkheden hebt voor communicatiemateriaal. Vaak ook nog eens gepositioneerd in de corridor tussen twee hallen, met het risico dat de stand een doorgangspad wordt. Een sporadisch voorkomend standtype dat vraagt om een origineel standconcept.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief