ISSA / INTERCLEAN Amsterdam | Expovisie

ISSA / INTERCLEAN Amsterdam

Met een uitgebreid aanbod van 631 exposanten uit 40 landen heeft ISSA/INTERCLEAN haar positie als de grootste en enige echt internationale vakbeurs in de branche wederom versterkt. Het evenement wordt altijd goed bezocht en dit jaar was geen uitzondering: op vrijdag 10 mei na vier beursdagen stond de teller op 23.923 bezoekers* afkomstig uit de hele wereld.

Met een uitgebreid aanbod van 631 exposanten uit 40 landen heeft ISSA/INTERCLEAN haar positie als de grootste en enige echt internationale vakbeurs in de branche wederom versterkt. Het evenement wordt altijd goed bezocht en dit jaar was geen uitzondering: op vrijdag 10 mei na vier beursdagen stond de teller op 23.923 bezoekers* afkomstig uit de hele wereld.

 

Internationale aantrekkingskracht neemt toe

Het percentage buitenlandse bezoekers is duidelijk toegenomen; met 58 procent in 2006, is hun aandeel op ISSA/INTERCLEAN 2008 gestegen tot 68 procent. Het totale aantal bezoekers is vrijwel stabiel gebleven met een lichte daling (23.923 in vergelijking tot 25.294 in 2006). Hierbij valt vooral op dat het aantal internationale bezoekers een duidelijke stijging vertoont ten koste van de Nederlandse. Rob den Hertog, Senior Product Manager ISSA/INTERCLEAN: “Een paar jaar geleden hebben we de strategische keuze gemaakt om ISSA/INTERCLEAN Amsterdam nadrukkelijk te positioneren als een internationale vakbeurs. We wisten dat we daardoor –tot onze spijt- waarschijnlijk minder Nederlandse bezoekers zouden trekken. Dit jaar is het nationaal bezoek ook gedaald omdat de beurs samenviel met de lange meivakantie.”

Overstap naar nieuwe hallen blijkt groot succes

Dit jaar breidde de beurs uit naar de ‘nieuwe’ hallen. Bezoekers vonden hun weg probleemloos naar de andere zijde van het complex. Hilke de Vries, Product Manager ISSA/INTERCLEAN legt uit: “Voor de beurs waren sommige exposanten bezorgd over hun nieuwe plaats aan de andere kant van het gebouw, maar de indeling en bewegwijzering werkten prima.”

Ian Mattocks van James Briggs ITW, een van de Britse exposanten in de nieuwe hallen, merkt op: “ISSA/INTERCLEAN was de ideale kans om onze Nilco schoonmaaklijn te introduceren bij zo veel mogelijk distributeurs en klanten. We hebben aanvragen ontvangen uit India, Zuid-Korea, Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Amerika, Bosnië, Roemenië, Nederland, België, Wit-Rusland, Ierland, Frankrijk, de Golfstaten en Engeland natuurlijk. ”

Positieve bezoekersfeedback

Peter Alsworth van Cleenol Group beschreef deze editie als “de beste beurs ooit” en Olivier Arnould van Service Management Systems zei dat “tijdens ISSA/INTERCLEAN in vier dagen de hele schoonmaakwereld aan je voorbij trekt met een groot aantal bezoekers van hoge kwaliteit.” Veel exposanten kijken nu al uit naar de beurs in 2010 en hebben alweer een optie genomen op dezelfde stand.

Winnaar Innovation Award 2008: UltraClean

Op de eerste dag van de beurs werd de winnaar van de Innovation Award bekendgemaakt: UltraClean. UltraClean is een gepatenteerde no-touch handdoekdispenser met een ingebouwd zelfreinigingsysteem. Het juryrapport: “De juryleden waren bijzonder onder de indruk van de fantasierijke, inventieve en ondernemende instelling die de ontwikkelaar van UltraClean ten toon spreidt.”

Rafi Babiacki van UltraClean: “Wat een superbeurs! Door het winnen van de prijs was er grote interesse in ons product, met media-aandacht van over de hele wereld. De concurrenten kwamen ook naar onze stand om dit product uit Israël te bekijken. We hebben ons product van low- naar hightech ontwikkeld, en dat tegen een redelijke prijs voor de klant.”

Seminars uitzonderlijk goed ontvangen

Het nationale seminar georganiseerd door NVZ, OSB, SVS, VSR, ISSA in samenwerking met Amsterdam RAI haalde alle doelstellingen. Een van die doelen was kennisuitwisseling en innovatie centraal stellen op de beurs en veel bezoekers waren hier uitermate tevreden over.

Het seminarprogramma georganiseerd door ISSA was een groot succes. Het aantal deelnemers steeg met bijna 50% in vergelijking tot 2006.

Accountant bevestigt bezoekersaantallen

UFI, de wereldwijde associatie voor de tentoonstellingsindustrie, heeft regels en regelgeving opgesteld om standaard berekeningsmethoden in te voeren voor de gehele branche. UFI vereist dat deze cijfers worden gecontroleerd door een onafhankelijk accountant; voor ISSA/INTERCLEAN wordt dit gedaan door Ernst & Young.

De volgende ISSA/INTERCLEAN Amsterdam vindt plaats op 4, 5, 6, 7 mei 2010.

 

*****

Over ISSA/INTERCLEAN wereldwijd

ISSA/INTERCLEAN is een reeks internationale beursevenementen voor de schoonmaakindustrie. De beurzen worden georganiseerd door Amsterdam RAI en ISSA. De belangrijkste categorieën zijn onder meer: professioneel schoonmaken, toegepaste hygiëne, het schoonmaken van industriële gebouwen, gevels en historische gebouwen, het schoonmaken van roet- en waterschade en ongediertebestrijding. Meer informatie vindt u op www.issainterclean.com en www.issa.com.

 

Beursevenementen:

• ISSA/INTERCLEAN North America: 08-11 september 2008 in Las Vegas, VS

• ISSA/INTERCLEAN China: 04-06 november 2008 in Macau, China

• ISSA/INTERCLEAN Central/Eastern Europe: 13-15 mei 2009 in Warschau, Polen

• ISSA/INTERCLEAN Latin America: maart 2010 in Mexico

•  ISSA/INTERCLEAN Amsterdam: 04-07 mei 2010 in Amsterdam, Nederland