Intertraffic Amsterdam | Expovisie

Intertraffic Amsterdam

Intertraffic Amsterdam, de toonaangevende vakbeurs voor infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren, heeft de 19e editie succesvol afgerond en haar internationale positie wederom bewezen. 722 Exposanten uit 38 landen hebben de nieuwste producten en diensten getoond aan een zeer internationaal publiek van verkeersprofessionals. BAM Infratechniek is als winnaar uit de bus gekomen van de vierde Intertraffic Innovation Award met het fijnstof reductie systeem FDRS-PM10. Intertraffic Amsterdam wordt georganiseerd door Amsterdam RAI en vond plaats van 1-4 april.Intertraffic Amsterdam, de toonaangevende vakbeurs voor infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren, heeft de 19e editie succesvol afgerond en haar internationale positie wederom bewezen. 722 Exposanten uit 38 landen hebben de nieuwste producten en diensten getoond aan een zeer internationaal publiek van verkeersprofessionals. BAM Infratechniek is als winnaar uit de bus gekomen van de vierde Intertraffic Innovation Award met het fijnstof reductie systeem FDRS-PM10. Intertraffic Amsterdam wordt georganiseerd door Amsterdam RAI en vond plaats van 1-4 april.

Herkomst bezoekers

Zoals gebruikelijk is Intertraffic Amsterdam uitstekend bezocht. Na vier beursdagen stond de teller op 23.399. Het internationale bezoekersaandeel is duidelijk gestegen. Was in 2006 nog 56 procent van de bezoekers afkomstig uit het buitenland, dit maal was dat maar liefst 62 procent. “Op zich niet zo verwonderlijk”, licht product manager Mariska den Hartog van Amsterdam RAI toe. “We zien ook een verschuiving bij de exposanten. Van de 722 exposanten is zelfs 83 procent internationaal. Dat was twee jaar geleden nog 78 procent. Deze trend is een aantal jaren geleden ingezet en geeft duidelijk aan dat Intertraffic met recht internationaal koploper is”.

Positieve exposantengeluiden

Arthur Dinitz, CEO van het Amerikaanse bedrijf Transpo Industries, Inc. omschrijft Intertraffic als “een goed georganiseerde beurs die bezoekers uit de hele wereld aantrekt. Wij zijn als firma druk bezig met het uitbreiden van onze internationale verkoop, en dan is Intertraffic een must”. Ook Petra Ruckgaber van de Duitse firma AEG MIS GmbH is lovend. “Intertraffic is voor ons het optimale platform gebleken om onze producten te presenteren. Dit was onze eerste beursdeelname, zeer succesvol en interessant. Wij zijn er in 2010 weer bij!” De Franse onderneming Cryzal SAS was bij monde van Sofia Oliviera ook enthousiast. “Wij ontmoeten hier potentiële distributeurs uit alle hoeken van de wereld. Wij hebben meer dan 200 contacten kunnen leggen.”

 

Groeiperspectief

Erik Dijkshoorn, senior product manager Intertraffic van Amsterdam RAI, is zeer verheugd over de positieve reacties van exposanten. “Intertraffic Amsterdam 2008 is weer een topevenement geweest. We hebben nieuwe initiatieven de ruimte gegeven zoals het ITS/IPTS Plaza. Ook de IPTS Conference die tijdens Intertraffic plaats vond, is goed ontvangen. We hebben zelfs kort voor de beurs besloten een extra hal in gebruik te nemen om aan de exposantenvraag tegemoet te komen. En nog hebben we een aantal bedrijven moeten teleurstellen. Met het oog op de volgende editie in 2010 is dit voor ons een goede indicatie van het groeiperspectief. We hebben tijdens de beurs met een optioneel reserveringssysteem voor de komende editie gewerkt en een kwart van de exposanten heeft daarvan direct gebruik gemaakt. Ook onze evenementen in Istanbul en China vinden gretig aftrek. Wij zijn meer dan tevreden!”

 

Intertraffic Innovation Award

De Intertraffic Innovation Award wordt uitgereikt voor het meest innovatieve product dat op de beurs wordt gepresenteerd. BAM Infratechniek heeft met het fijnstof reductie systeem FDRS-PM10 zowel de Award in de categorie Infrastructuur & Veiligheid als de algemene Intertraffic Innovation Award 2008 gewonnen. De winnaar in de categorie Traffic Management is Funkwerk Argovision met het Argoscan monitoring systeem. De winnaar in de categorie Parkeren is Skidata met de Power Cash parkeerautomaat.

Juryvoorzitter Fred Wegman, directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV, verduidelijkt dat de noviteit van BAM Infratechniek een elektrisch veld vormt dat werkt als een elektrostatisch ‘dak’ boven de weg. Dit brengt een elektrische lading aan op fijne stofdeeltjes (PM10) die, als ze zijn neergeslagen, kunnen worden verzameld en afgevoerd. Deze op zich eenvoudige technologie richt zich op een belangrijk omgevingsaspect van de weg dat tot nu toe onvoldoende kon worden aangepakt. De jury vindt het “een belangrijke doorbraak die toepasbaar is in tunnels en “urban canyons” maar ook op open weggedeelten. Wij kijken uit naar de resultaten van toepassing op grote schaal in de toekomst.” Fijnstof-problemen vormen een belangrijke bedreiging voor de volksgezondheid, wat heeft geleid tot strenge Europese regelgeving. Hoewel er nog geen schatting van kosten en baten beschikbaar is, ziet de jury dit als een veelbelovende ontwikkeling op een terrein dat serieuze verbetering behoeft.

ASTRIN Awards HelpNederlandopweg

Op woensdag 2 april vond de uitreiking plaats van de ASTRIN Awards HelpNederlandopweg. Scholieren van het Sint Jans Lyceum uit Den Bosch sleepten drie prijzen in de wacht met verassende oplossingen voor de verkeersproblemen in Nederland. ASTRIN, de brancheorganisatie voor de verkeersindustrie, wil met de awards de jeugd interesseren voor mobiliteitsvraagstukken.

Over Intertraffic

Intertraffic is mondiaal het grootste en meest toonaangevende vakevenement op het gebied van infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren. Intertraffic biedt een compleet overzicht van de meest actuele producten, diensten en oplossingen van leveranciers. Daarnaast worden de laatste trends en ontwikkelingen voor het voetlicht gebracht. Het vakevenement richt zich op beleidsmakers, specialisten en operationeel medewerkers binnen overheden, ingenieurs- en adviesbureaus en het bedrijfsleven. Meer informatie is te vinden op www.intertraffic.com

Komende edities van Intertraffic:

Intertraffic China: 24 – 26 april 2008, Beijing Exhibition Center, China

Intertraffic China: 18 – 20 maart 2009, Shanghai Exhibition Center, China

Intertraffic Istanbul: 27 – 29 mei 2009, Istanbul Expo Center, Turkije

Intertraffic Amsterdam: 23 – 26 maart 2010, Amsterdam RAI – Amsterdam