InterClassics & TopMobiel | Expovisie

InterClassics & TopMobiel

Ruim 15.000 autoliefhebbers wisten het tweede weekend van januari de weg naar MECC Maastricht te vinden. Het prachtige weer leidde weliswaar tot iets lagere bezoekersaantallen dan vorig jaar, maar desondanks hebben de bijna 300 exposanten zeer goed verkocht. Datzelfde gold ook voor het Londense veilinghuis Coys, waarbij met name de topstukken hoge bedragen opleverden.

De beurs ging donderdagavond officieus van start met een exlusieve en uitverkochte preview. Maar liefst 550 gasten genoten in een unieke ambiance van de mooiste klassieke automobielen ooit gebouwd. Maar ook van culinaire hoogstandjes die 2-Michelin-sterrenkok Hans van Wolde van restaurant Beluga de gasten voorschotelde. Dit alles vond plaats op TopMobiel, de luxe beurs die gelijktijdig met InterClassics in MECC Maastricht wordt georganiseerd. In slechts drie jaar tijd hebben alle tophandelaren uit binnen- en buitenland deze beurs ontdekt.

TopMobiel is een perfecte aanvulling op InterClassics, waar dit jaar meer en mooiere auto’s stonden dan ooit tevoren. Op beide beurzen waren uitsluitend tevreden standhouders, niet in de minste plaats vanwege het grote aantal verkochte auto’s.

FEHAC Clubcompetitie

Tijdens de beurs werden ook de prijzen uitgereikt in de FEHAC Clubcompetitie. De deskundige jury bestond uit Bert Pronk (voorzitter FEHAC), Cees Pereboom (RAI Vereniging) en Peter Wilbers (Wilbers Publishing). Er werd speciaal gelet op de conceptmatige aanpak, de standpresentatie en de performance in z’n algeheel. De juryleden deelden twee awards uit aan de volgende clubs:

·  Ami Vereniging Nederland

·  Mercedes Benz Veteranen Club & Mercedes Benz W123 Club

Veiling Coys

Op zaterdagmiddag is, na het succes van vorig jaar, voor de tweede keer een veiling door Coys georganiseerd. Het Engelse veilinghuis hield om 13.00 uur een veiling van automobilia en om 15.00 uur van klassieke auto’s. Deze gebeurtenis trok veel kijkers en kopers. Van de 57 auto’s die onder de hamer gingen, is een groot deel verkocht waaronder alle topstukken. Coys heeft nu al meedegedeeld volgend jaar weer een veiling tijdens InterClassics & TopMobiel te organiseren.