Beurzen

Infratech 2011 breekt alle records

Meer deelnemers, meer opdrachtgevers, meer bezoekers en meer kennisuitwisseling. InfraTech 2011 stond in het teken van ‘Samenwerking in de infraketen’. Voor het eerst bezochten meer dan 20.000 bezoekers de beurs, terwijl 579 exposanten zorgden voor het grootste aanbod ooit in de Infratech-geschiedenis."InfraTech is één van de snelst groeiende vakbeurzen op ons complex", zei Ahoy directeur Jos van der Vegt in zijn openingsspeech. Hij kreeg gelijk. In vier dagen tijd bezochten meer dan twintigduizend bezoekers de beurs. Eén van de bijzonderheden van de editie 2011 was de wijze waarop de private en de publieke sector voor het eerst letterlijk zij aan zij presentaties verzorgden. “We wilden dit jaar graag tussen de ”gewone” standhouders staan”, vertelde Cees Brandsen van Rijkswaterstaat. “Dat verlaagt de drempel voor bezoekers om meer over onze organisatie te leren. Daarom namen we ook actief deel aan allerlei discussies op allerlei platforms." Ook Dan Bekker van IBU Stadsingenieurs (Gemeente Utrecht) was enthousiast: “Geweldig dat hier 23 gemeenten aanwezig waren. We moeten slimmer gaan bouwen, de abstracties moeten uit de tekeningen. We hebben hier veel geleerd om onze faalkosten terug te brengen.”

Duidelijk was dat alle betrokken partijen naar Rotterdam Ahoy waren gekomen om daadwerkelijk kennis uit te wisselen en te netwerken. Daar was volop gelegenheid voor. Strategische partners CURNET, CROW en Bouwend Nederland stonden aan de basis van het kennisprogramma. Ahoy Plaza was het toneel voor vele inloopsessies met ronde tafelgesprekken en debatten. “Zo”n 2.500 mensen woonden in ons ”theater” een presentatie van de herziene RAW-standaarden bij”, liet Iman Koster van CROW trots weten. “Verder verzorgden we negen symposia tijdens de CROW InfraWeek . Wat ons betreft is Infratech niet meer de traditionele beurs waar het bedrijfsleven vertelt hoe fantastisch ze is. Het is een event geworden, waar men écht iets kan opsteken.” Tijdens de goed bezochte inframarktontmoeting bespraken opdrachtgevers en opdrachtnemers knelpunten bij GWW-aanbestedingen. Zeer nuttig, volgens Wouter Stolwijk van PIANOo: “Alle aanbestedende diensten zouden InfraTech verplicht in hun agenda moeten opnemen. Advocaten hebben een systeem van permanente educatie. Daar krijgen ze punten voor. Ik zou me kunnen voorstellen dat ingenieurs bij de overheid ook op die manier gestimuleerd worden.” 

Maar niet alleen face-to-face werd er werk gemaakt van samenwerking. Een primeur was het eerste zogenoemde Twinterview (interview via twitter) dat een speciaal ingeschakelde social reporter afnam met de communicatiemanager van GeoFort. Het droeg allemaal bij aan de invulling van het beursthema. Dick van den Heuvel van Vernieuwing Bouw vatte het mooi samen: “Je komt hier voor innovaties en relaties, maar het is de kunst om samen met alle marktpartijen die vernieuwingen te ervaren en erover te discussiëren. Wat ik heb gezien is veel overleg. Elkaar daadwerkelijk ontmoeten is belangrijker geworden dan visitekaartjes verzamelen."

 

InfraTech 2013 vindt plaats van 15 tot en met 18 januari 2013.

www.infratech.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief