Infosecurity.be, Storage Expo en LinuxWorld | Expovisie

Infosecurity.be, Storage Expo en LinuxWorld

De vakbeurzen Infosecurity.be, Storage Expo en het LinuxWorld paviljoen 2007 konden dit jaar rekenen op een brede belangstelling van vakbezoekers. De jubileumeditie van de beurzen trok, samen met het nieuw geïntroduceerde LinuxWorld paviljoen, 2.859 bezoekers. Hiermee werd een groei van 6,5% gerealiseerd ten opzichte van 2006. De drie beurzen werden op 21 en 22 maart gehouden in Brussels Kart, Groot Bijgaarden, België.De vakbeurzen Infosecurity.be, Storage Expo en het LinuxWorld paviljoen 2007 konden dit jaar rekenen op een brede belangstelling van vakbezoekers. De jubileumeditie van de beurzen trok, samen met het nieuw geïntroduceerde LinuxWorld paviljoen, 2.859 bezoekers. Hiermee werd een groei van 6,5% gerealiseerd ten opzichte van 2006. De drie beurzen werden op 21 en 22 maart gehouden in Brussels Kart, Groot Bijgaarden, België.

Volgens Wendy van de Geijn, Project Manager van Infosecurity.be, Storage Expo en het LinuxWorld paviljoen, heerste er tevredenheid alom op de beursvloer. “Zowel bezoekers als exposanten gaven de beurzen een prima waardering.” Bezoekers waarderen zowel Infosecurity.be als Storage Expo met een 7,6. Opvallend is ook de hoge investeringsbereidheid van het bezoek. Ruim eenderde deel van de bezoekers was met concrete investeringsplannen naar de beurs gekomen. Thierry Verheggen, Directeur Infrastructuur en Architectuur van het Belgisch Ministerie van Financiën, vertelt over Storage Expo: “We zijn op zoek naar oplossingen om onze storage-omgeving te virtualiseren. Dit was voor ons het geschikte evenement om op zeer efficiënte wijze een overzicht te krijgen van de verschillende leveranciers. Zo kan ons budget van 150 miljoen euro op rationele wijze besteed worden.” 

Seminars grote publiekstrekker
Naast oriëntatie op nieuwe ontwikkelingen en trends in de markt en het ontmoeten van relaties op de beursvloer, fungeerde het seminarprogramma van de beurzen als grote publiekstrekker. Voor een kwart van de bezoekers was dit contentprogramma zelfs het primaire bezoekersmotief. In totaal konden de seminars rekenen op 1116 bezoeken. De waardering voor de sessies lag hoog; de seminars van Infosecurity.be kregen gemiddeld een 7,2 als rapportcijfer, voor Storage Expo was dit een 7,8 en LinuxWorld scoorde het best met gemiddeld een 8,2. “Een resultaat om trots op zijn”, aldus Van de Geijn. “Dit geeft aan dat de inhoud van de seminars goed aansloot bij de interesses van de bezoekers. Matthieu Legros, Security Engineer van Portima, is het hier mee eens. “Als jonge IT-professional heb ik met veel interesse een aantal seminaries gevolgd. De sprekers waren enthousiast en de behandelde materie sloot dicht aan op de problematiek waarmee ik dagelijks wordt geconfronteerd”, aldus Legros. 

Hoge kwaliteit
Ook exposanten deden goede zaken op de beurzen. Project Manager Wendy van de Geijn: “We hebben van veel exposanten gehoord dat het aantal leads dit jaar onovertroffen was en ook waren de exposanten dit jaar erg te spreken over de kwaliteit van de bezoekers. Uitermate belangrijk voor beurzen als deze, want een hoger bezoekersniveau betekent betere gesprekspartners voor de exposanten en ook kan er gerichter beslist worden over investeringen.“ Johan van der Welle, Regional Sales Director van Tipping Point, onderschrijft de analyse van Van de Geijn. “Eén van de zaken die mij het meest bekoren op Infosecurity.be, Storage Expo en het LinuxWorld paviljoen is de kwaliteit van het publiek. De mensen die we tijdens deze twee dagen over de vloer hebben gehad, zijn extreem goed geïnformeerd en weten precies wat ze willen. Als eenmaal het contact gelegd is, weet je als exposant bijna met zekerheid dat er achteraf een concreet project uit volgt.” Ook exposanten op nieuwkomer LinuxWorld waren tevreden. Peter Dens, Managing Director van LinuxWorld exposant Kangaroot: “We hebben een groot aantal bezoekers op onze stand zien langskomen die specifiek voor LinuxWorld kwamen. Daarnaast hebben we ook genoten van de “overflow” vanuit Infosecurity.be en Storage Expo. Kangaroot kon natuurlijk niet wegblijven op de enige Linux-beurs in België.” 

Dat de sfeer er goed inzat en het animo voor 2008 wederom hoog is, blijkt wel uit het feit dat 52% procent van de beschikbare expositieruimte voor 2008 op de beursvloer al weer is ingetekend. “Het liep als een trein”, vertelt Project Manager Wendy van de Geijn. “Belangrijk, want dit geeft aan dat de beurzen nog steeds de potentie hebben om door te groeien. Een ander belangrijk gegeven is dat steeds meer externe partijen, bijvoorbeeld User Groups, aangeven dat zij graag actief betrokken willen worden bij de beurzen. Hierdoor zijn we steeds beter in staat om vraag en aanbod op de beursvloer te matchen en kunnen we tevens beter inspringen op de behoeften van IT professionals.”

De volgende editie van Infosecurity.be en Storage Expo zal plaatsvinden op 19 en 20 maart 2008, wederom in Brussels Kart, Groot Bijgaarden, België.