Hoveniersbokaal uitgereikt op Huis & Tuin | Expovisie

Hoveniersbokaal uitgereikt op Huis & Tuin

Zaterdagmiddag, tijdens de beurs Huis & Tuin in het FEC te Leeuwarden, werd de jaarlijkse Hoveniersbokaal uitgereikt. Dit jaar werd deze bokaal uitgereikt door niemand minder dan Lodewijk Hoekstra, bekend van Eigen Huis & Tuin. De bezoekers van de beurs konden drie dagen lang hun stem uitbrengen op hun favoriete modeltuin. Hoveniersbedrijf André Tuinier uit Sneek won de felbegeerde Hoveniersbokaal en wint daarmee de gratis tuinmeters voor Huis & Tuin 2007!Zaterdagmiddag, tijdens de beurs Huis & Tuin in het FEC te Leeuwarden, werd de jaarlijkse Hoveniersbokaal uitgereikt. Dit jaar werd deze bokaal uitgereikt door niemand minder dan Lodewijk Hoekstra, bekend van Eigen Huis & Tuin. De bezoekers van de beurs konden drie dagen lang hun stem uitbrengen op hun favoriete modeltuin. Hoveniersbedrijf André Tuinier uit Sneek won de felbegeerde Hoveniersbokaal en wint daarmee de gratis tuinmeters voor Huis & Tuin 2007!

De beurs Huis & Tuin 2006 telde een recordaantal modeltuinen. Het publiek kon kiezen uit 19 modeltuinen van 50 tot 360 m2. André Tuinier, hij bouwde een week lang met zijn medewerkers aan de grootste modeltuin. Volgens het publiek was dit ook de mooiste modeltuin van de beurs want hij won met de meeste stemmen. Vijvers, watervallen, natuurlijke elementen, vlonders en strakke lijnen waren kenmerken van deze tuin.

De tweede prijs ging naar Hoveniersbedrijf Sake van der Wal. Deze Chinese / Japanse modeltuin met échte papagaai trok veel bekijks bij het publiek. De winnaar van vorig jaar, Pieter Elzinga uit Opende ging met de derde prijs naar huis.

Lodewijk Hoekstra was zeer onder de indruk van de kwaliteit van de vele modeltuinen. Daarnaast prees hij de sfeer en gezelligheid op Huis & Tuin. Volgens de organisatie had Lodewijk ogen tekort voor de prachtige Saksenhal. Tevens haalde hij veel inspiratie uit de beurs voor het bekende RTL-programma Eigen Huis & Tuin