Vernieuwd Horse Event trekt 42.500 paardenliefhebbers | Expovisie
Horse Event 2018 Expo Haarlemmermeer.jpg

Vernieuwd Horse Event trekt 42.500 paardenliefhebbers

De zeventiende editie van Horse Event stond in het teken van vernieuwing: een nieuwe locatie en een nieuwe indeling moesten het groeiend aantal bezoekers beter bedienen. De vier gebieden op het terrein van Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen werden van 14 tot en met 16 september door  42.500 paardenliefhebbers bezocht.

Jeugd Area

Er waren shows te zien met met Franse Grand Prix-amazone Alizée Froment en dressuurkampioen Anky van Grunsven maar de jonge fans kwamen vooral af op de Jeugd Area om hun idolen te ontmoeten. YouTubers als Britt Dekker en Matt Harnacke deelden handtekeningen uit en verzorgden interactieve shows. Op de Ondernemersbeurs spraken sprekers van buiten de paardenwereld de bezoekers toe. WK-scheidsrechter Björn Kuijpers en voetbaltrainer Foppe de Haan hielden lezingen over sport en ondernemerschap.

Expo Haarlemmermeer

Horse Event blijft ook de komende jaren bij Expo Haarlemmermeer. Belangrijk verbeterpunt is dan de in- en uitstroom van de bezoekers; zij stonden al direct bij opening massaal aan de poort. In combinatie met een ongeval op de aanrijroute veroorzaakte dit vooral op zaterdag flinke vertraging op de toegangswegen.