Horecava groeit mee met de markt | Expovisie
Beursvloer Horecava 2020

Horecava groeit mee met de markt

Van de bezoekers aan Horecava 2020 is 88 procent van mening dat het echt zien, voelen of proeven van producten of services hen helpt bij het maken van keuzes of plannen voor hun onderneming. De horecavakbeurs vond plaats van 13 tot en met 16 januari in RAI Amsterdam.

In totaal bezochten 75.000 foodservice professionals de nationale vakbeurs. Dit is een groei van ruim 6 procent ten opzichte van 2019. Het aantal bedrijven dat Horecava heeft bezocht is gestegen met 9 procent. Dit ligt in de lijn met het stijgende aantal horecaondernemers in Nederland.

Veel nieuw

Op de 64e editie van de Horecava werden de nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers,  goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema’s als voedselverspilling, vegan, 0.0 dranken en het eten van de toekomst.
Uit de reacties van de bezoekers blijkt dat de Horecava vooral geassocieerd wordt met ‘nieuw’: nieuwe producten, nieuwe ideeën, nieuwe contacten, nieuwe concepten en nieuwe ontwikkelingen die hen inspireren.

Horecava 2021

Horecava blijft door ontwikkelen en innoveren, zowel als fysiek evenement als online platform. De volgende Horecava vindt plaats van maandag 11 tot en met donderdag 15 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een pop-up restaurant verzorgt door The Entourage Group. Het online platform wordt in de eerste helft van 2020 gelanceerd.