Horecava 2006 | Expovisie

Horecava 2006

Met meer evenementen dan ooit werd afgelopen week, van 9 tot en met 12 januari, de 50e Horecava gevierd. Het wereldrecord hoogste champagnetoren werd gevestigd, nieuwe vakwedstrijden zoals de Gouden Koksmuts en de Gouden Gastvrijheid Award zagen het licht en topkoks fileerden vakkundig een enorme tonijn.De beurs trok 50.439 mensen uit het horeca- en cateringvak. De 580 exposanten gaven aan dat de branche weer voorzichtig in de lift lijkt te zitten, gezien de grotere investeringsbereidheid onder bezoekers.

Dat de markt aantrekt, wordt onderstreept door de brancheorganisaties. Tijdens Horecava maakte het Bedrijfschap Horeca & Catering bekend dat de Nederlandse consument meer buiten de deur eet. Ook Jeu Claes, directeur Koninklijk Horeca Nederland, beaamt de positieve sfeer. “Er waait daadwerkelijk optimisme over de beursvloer. Ondernemers zijn weer trots op hun vak. Dat past bij onze verwachtingen voor de markt. We schatten zo’n 4% groei in 2006 waarbij wellness en beleving dé nieuwe trends zijn.” Die beleving was nadrukkelijk aanwezig op de Horecava. De organisatie initieerde het Strandpaviljoen en Restaurant 50 waar exposanten hun producten in de praktijk lieten zien.

Horecava 2007

De volgende Horecava vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2007 in Amsterdam RAI.