Beurzen

Horeca Expo 2005

Ook de 17de editie van Horeca Expo (20 tot 24 november 2005) was opnieuw een groot succes.

60.144

vakbezoekers waren trouw op de afspraak voor hét jaarlijkse trefpunt voor de hele horeca- en cateringbranche.

Hieronder de verdeling van de bezoekers per dag :

Zondag 20/11 : 10.178

Maandag 21/11 : 14.386

Dinsdag 22/11 : 13.511

Woensdag 23/11 : 12.485

Donderdag 24/11 9.584

Overzicht wedstrijden

Innovatie Awards 2005

Dit jaar reikte Horeca Expo voor de vierde keer ook de

Innovatie Awards

uit. Deze Awards belonen per gebruiksmoment telkens één product dat innoverend en toekomstgericht is.

De vakjury, die ook de Baanbrekers 2005 selecteerde, koos de volgende producten voor een Innovatie Award binnen onderstaande gebruiksmomenten:

· 

Breakfast Time:

geen award toegekend. De jury vond uiteindelijk in deze categorie geen enkele product en geen enkele dienst die vernieuwend genoeg was om een Innovatie Award te verdienen. Ze hopen dat dit een signaal is naar de toeleveranciers van de horeca: het ontbijt en de consumptiemomenten in de voormiddag verdienen meer creativiteit en vernieuwing.

· 

Lunch Time:

Unilever Foodsolutions Belgium – groentecoulis Knorr Garde d’Or

· 

Night Time:

La Buena Vida – Gastrovac

 

Beste Grootkeukenkok van Vlaanderen

De titel van “Beste Grootkeukenkok van Vlaanderen” ging naar

Björn Wauters

uit

Sint-Amandsberg

. De wedstrijd is een organisatie van de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks.

 

GaultMillau 2005/2006 : Chef van het jaar

GaultMillau bekroont als chef van het jaar

Vincent Gardinal

van

Hostellerie le Prieuré Saint-Géry

.

 

Vis van het Jaar

Stijn Vandeputte

van restaurant “

’t Kantientje

” in Knokke-Heist werd de winnaar van deze jaarlijkse wedstrijd van de VLAM. Dit jaar werd er gekookt met roodbaars.

Bread & Bistro Award

Zeven belangrijke bedrijven actief in de voedingsindustrie hebben de Bread Bistro & Snack Award in het leven geroepen. De eerste Bread & Bistro Award werd gewonnen door

Steven Jacobs

van

Barcelona Meeting

in

Antwerpen.

Bread & Snack Award

De eerste Bread & Snack Award werd gewonnen door

Berit de Geyter

van

Barcelona Meeting

uit

Antwerpen.

Belgian Barista Championship

De winnaar van deze eerste officiële Belgian Barista Championship is

Peter Deprez van Viva Sara Kortrijks Koffiehuis.

Hij is meteen ook gekwalificeerd voor het World Barista Championship dat in 2006 in Zwitserland plaatsvindt.

Finale Catering Contest Compass Group

Dit jaar wonnen

Andrew Popelier

en

Alain Herreman

de titel van

Junior chef of the Year

en

Joachim Van den Broeck

en

Sebastiano Bonifazio

de titel van

Senior chef of the Year

.

Beste Ambachtelijke Kok van België

De titel ‘Beste Ambachtelijke Kok van België’, die gelijkstaat met die van ‘Meilleur Ouvrier de France’, is officieel erkend door de minister van Middenstand en Landbouw en werd gewonnen door

Peter Aesaert

uit Gent. Hij werkt in restaurant Waterhoeve te Merendree. Tijdens de wedstrijd liet hij zich bijstaan door commis Robbe Wauters.

De 18de editie van Horeca Expo loopt van

19 tot 23 november 2006

.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief