Hiswa te Water | Expovisie

Hiswa te Water

Met een luid geschal van honderden scheepstoeters werd op zondagavond 18.00 uur het eindsignaal gegeven van de HISWA te water 2005. Ruim 32.687 watersportliefhebbers brachten een bezoek aan de bootshow die plaatsvond in Marina Seaport IJmuiden. Met een recordaantal van 450 luxe boten in alle soorten en maten was het aanbod completer dan ooit. Het publiek waardeerde de beurs met een 7,5. Exposanten geven aan goede zaken gedaan te hebben.

Toename belangstelling zeiljachten

Uit de voorlopige resultaten van het bezoekersonderzoek blijkt dit jaar de belangstelling voor zeiljachten toegenomen. Bijna de helft van het publiek kwam specifiek voor dit segment naar de watersportbeurs. Veertig procent kwam gericht kijken naar motorkruisers, motorjachten en sportboten, terwijl 17% aangaf met name voor de sloepen te komen. Van alle bezoekers overweegt bijna de helft op de korte termijn de aanschaf van een nieuwe boot.

Concrete verkopen

Product manager Cora Burger kijkt terug op een geslaagde beurs. “Hoewel we in totaal 2.828 bezoekers minder hebben getrokken, lijken de concrete verkopen er niet onder geleden te hebben. Tientallen exposanten tekenden definitieve contracten, maar tegelijkertijd horen we ook dat de consument zich wat afwachtender opstelt en langer de tijd neemt om de knoop tot een concrete aankoop door te hakken. Een signaal dat niet vreemd is in deze minder gunstige economische tijd.”

HISWA Boot van het Jaar 2006

Tijdens de HISWA te water vond de eerste jurybijeenkomst plaats in het kader van de verkiezing van de HISWA Boot van het Jaar 2006. De volgende boten zijn genomineerd en uitgenodigd voor de testdagen: Categorie zeilboten: Etap 46 DS – Etap Yachting Standfast 43 – Standfast Yachts Hanse 400 – Hetterschijt Hanse Zeiljachten Categorie motorboten: Wajer Osprey 37 – Wajer Watersport Timeless 32 – Timeless Yachtbuilders Linssen Grand Sturdy 299 Sedan – Linssen Yachts Welke zeilboot en welke motorboot de uiteindelijke winnaars worden, maakt de juryvoorzitter bekend op de openingsdag van de HISWA 2006 in Amsterdam RAI.

HISWA 2006 en HISWA te water 2006

De volgende HISWA te water is van dinsdag 5 tot en met zondag 10 september in Marina Seaport IJmuiden. Voor die tijd kunnen watersportliefhebbers van dinsdag 28 februari tot en met zondag 5 maart 2006 terecht in Amsterdam RAI. Daar komen alle takken van watersport aan bod.