Hiswa Amsterdam Boat Show stopt | Expovisie
Hiswa Amsterdam Boat Show RAI Amsterdam

Hiswa Amsterdam Boat Show stopt

RAI Amsterdam stopt met Hiswa Amsterdam Boat Show. Aanleiding voor dit besluit zijn de veranderingen in de markt en de vraag van deelnemende exposanten naar één sterk watersportevenement in Nederland.

In maart dit jaar vond de 65ste editie en daarmee de laatste Hiswa Amsterdam Boat Show plaats. Deze laatste moest vanwege de per direct ingestelde coronamaatregelen twee dagen voor tijd sluiten.

Bootbezit afgenomen

Het besluit om met de Hiswa te stoppen komt voort uit de sterk veranderde watersportwereld, stelt RAI Amsterdam. Het bootbezit is afgenomen, een trend waarvan verwacht wordt dat deze de komende jaren doorzet. Dit leidde de afgelopen jaren tot veranderingen in het aanbod op de beurs en dalende bezoekersaantallen.

Een andere reden is dat exposanten de deelname aan beide Hiswa watersportbeurzen een te grote marketinginvestering vinden. Bijna 50 procent van de exposanten neemt deel aan zowel HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI als Hiswa te Water in Lelystad.

Hiswa te water

Met het beëindigen van HISWA Amsterdam Boat Show wordt ruimte geboden aan Hiswa te Water in Lelystad, georganiseerd door HMM Exhibitions. Merkeigenaar van de beurzen Vereniging Hiswa-Recron steunt deze beslissing in het belang van de watersportbranche.