Henk Rol en de Horeca Salon | Expovisie

Henk Rol en de Horeca Salon

Henk Rol is beursorganisator. Hij organiseerde onlangs voor het eerst de Horeca Salon in Groningen. Daarmee vulde hij het gat op dat Horesca en de IJsselhallen lieten liggen door hun beurzen te verplaatsen. De eerste horecabeurs in Groningen  leverde Henk Rol vooral “veel leermomenten” op.“We hebben het in het Noorden niet makkelijk als het om vakbeurzen gaat. Je moet erg goed naar de markt luisteren, analyseren en je conclusies trekken. Er is een klimaat voor horecabeurzen, omdat veel van de bedrijven echte seizoensbedrijven zijn. Die investeren in de rustige wintermaanden om in het voorjaar klaar te zijn. Toprestaurants zijn er te weinig om je op te focussen. Maar als je duidelijk kunt maken hoe een dorpscafé, of een verenigingsgebouw door goed te investeren beter kan renderen, creëer je wel een antwoord op de vraag van je potentiële bezoekers. En heb je bezoekers én de exposanten iets te bieden.”

 

“Zo’n eerste beurs in Groningen kost ons vooral veel energie om dat vertrouwen in regionale beurzen te herstellen. Critici die daarom wat badinerend doen over die eerste opzet, moeten zich realiseren dat dit niet het resultaat is van een negatieve lijn van jaren van de beurs,, maar een eerste beurs waarmee we ieder jaar weer sterker tevoorschijn willen komen”.

 

“Ik heb ook weer eens geleerd dat je als beursorganisator misschien wel goed weet hoe je met een beurs in de markt moet staan en hoe je een goede beurs moet neerzetten, maar dat je voor de verkoop vooral de expertise van  de branche moet hebben. In Groningen hebben we daarom Mimicri in  de arm genomen. Een uitgeverij en advertentiebureau, die de horeca door en door kent. Dat heeft goed gewerkt.”