Hardenbergformule nu ook in RAI | Expovisie

Hardenbergformule nu ook in RAI

Met zijn all-in-formule was Hennie van de Most de charlatan van de beurzenwereld. Zijn formule? Kant en klare stands, gratis eten en drinken voor de bezoekers en zelfs taxiservice bij zijn Horecabeurs. Iedereen uit de zogenaamde gevestigde beurzenwereld sprak er schande van. Maar  inmiddels is er geen accommodatie of beursorganisatie meer te vinden die de Hardenbergformule niet heeft gekopieerd. Zelfs Amsterdam RAI komt nu met de “compacte beurs”. En gelijk heeft de RAI. Zelfs Amsterdam RAI gaat met de Hardenbergformule aan de haal. De formule heet hier de Compact Beurs. Kant en klare stands die minimaal voor een periode van drie maanden blijven staan. Voorzien van alle elementaire zaken als balie, stoelen en zelfs een flatscreen. Geen keukentje, want er is een all-in service.

 

De meesterzet van Amsterdam RAI heeft een originele bron. Hoe de ruimten van een compact venue van een internationaal beurs- en congrescentrum optimaal uit te nutten? Rekenmeesters brachten in kaart
welke vierkante meters het meest opleveren. Dan kom je terecht bij de Europa Foyer, waar voorheen het restaurant gevestigd was. De multifunctionaliteit van die schakelbare lounges is optimaal. Maar de hoogte is beperkt. Als restaurant of receptieruimten zijn ze onvoldoende bezet en bovendien kunnen die activiteiten ook op de beurs zelf of in het congrescentrum vervuld worden. Maar voor een kleine beurs met uniforme standbouw en de all-in formule, waardoor opbouwtijden tot het verleden behoren, kunnen die ruimten nu slim benut worden. Optimaal exposeren tegen minimale kosten. Credit Expo is de eerste kleine vakbeurs die er gehouden werd. En de belangstelling van onafhankelijke organisatoren is nu al groot.

 

Vanaf nu biedt Amsterdam RAI de zelfstandig organisator een kant en klare beurs aan en kan tegelijk die compactbeurs aanwenden als uitbreiding haar bestaande beurzen, of inzetten bij congressen.