Goede bezoekcijfers SIMA | Expovisie

Goede bezoekcijfers SIMA

SIMA, internationale vakbeurs voor landbouwmechanisatie en veeteelt,  vond plaats in Parijs van 22 tot en met 26 februari. In totaal werden 208 550 bezoeken aan de SIMA 2009 gebracht, waarvan ¼ internationaal, door gezamenlijk 135 045 bezoekers. De vakbeurs telde 1 323 exposanten, waarvan 50% uit het buitenland. De 73ste editie van de SIMA, internationale vakbeurs voor landbouwmechanisatie en veeteelt,  vond plaats in Parijs van 22 tot en met 26 februari. In totaal werden 208 550 bezoeken aan de SIMA 2009 gebracht, waarvan ¼ internationaal, door gezamenlijk 135 045 bezoekers. De vakbeurs telde 1 323 exposanten, waarvan 50% uit het buitenland.  Een compleet aanbod van de exposanten

·  Het uitgebreide aanbod op het gebied van materieel, equipment en diensten was in overeenstemming met de wensen van de bezoekers, zowel landbouwers, als fokkers, distributeurs en importeurs, ondernemers….

Technologie en innovatie werden belicht door de SIMA Innovation Awards en de in dit kader geselecteerde producten.  Sterke beursmomenten Het aanbod en de diverse evenementen van de nieuwe hal 7, met het specifieke aanbod voor duurzame energie en de sectoren onderhoud landschap en bosgebied, werden met succes ontvangen, evenals de themagerichte workshops, de bedrijfsbezoeken vanaf deze hal, of de Web-tv van de SIMA. De ruimte Bonnes Pratiques (goede methoden) in hal 5a met 18 landbouworganisaties was zeer succesvol.

De SIMAGENA was aanleiding tot belangrijke uitwisseling tussen veehouders en bracht belangrijke verkopen tot stand. De genetische waarde van de gepresenteerde dieren was deze beursedtie wederom zeer hoog.  Alle resultaten van de SIMAGENA verkiezingen zijn te vinden op: www.simaonline.com (rubriek Simagena Ring). Tenslotte trokken de Agora-SIMA conferenties een groot aantal deelnemers. Officiëel bezoek en internationaal succesMichel Barnier, Franse Minister van Landbouw, opende op zondag 22 februari de beurs en begon zijn bezoek met het aanbod voor duurzame energie in hal 7. Eveneens de Ministers van Landbouw uit Rusland, Oekraïne, Brazilië en India brachten een officiëel bezoek aan de SIMA 2009.In totaal waren ongeveer 300 internationale delegaties en meer dan 500 journalisten uit ongeveer 50 landen aanwezig op de SIMA, het mondiale trefpunt voor landbouw en veehouderij.  

De SIMA vond tegelijkertijd plaats met de SIA, de Internationale Landbouwbeurs. In het kader van de campagne “Parijs, mondiale hoofdstad van de landbouw” werden diverse diensten aangeboden aan de bezoekers en exposanten, zoals busdiensten tussen de 2 beurscomplexen, motortaxi’s en speciale ontvangstbalies op beide beurzen. Het gelijktijdige succes van de 2 evenementen maakte van Parijs hét wereldwijde trefpunt voor de landbouwsector.  

De volgende SIMA vindt plaats in 2011