Goed vooruitzicht Overheid & ICT 2007 | Expovisie

Goed vooruitzicht Overheid & ICT 2007

Exposanten zijn zo enthousiast over de vakbeurs Overheid & ICT dat tachtig procent van hen al ruimte heeft gereserveerd voor de editie in 2007. De 2006-editie, die van 25 tot en met 27 april werd gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, trok 6.527 bezoekers. Dit is een lichte stijging ten opzichte van 2005. Negen van de tien bezoekers zijn betrokken bij investeringen. Zij beoordeelden de beurs met het rapportcijfer 7.2. Aan Overheid & ICT was een groot aantal extra activiteiten en seminars gekoppeld.Exposanten zijn zo enthousiast over de vakbeurs Overheid & ICT dat tachtig procent van hen al ruimte heeft gereserveerd voor de editie in 2007. De 2006-editie, die van 25 tot en met 27 april werd gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, trok 6.527 bezoekers. Dit is een lichte stijging ten opzichte van 2005. Negen van de tien bezoekers zijn betrokken bij investeringen. Zij beoordeelden de beurs met het rapportcijfer 7.2. Aan Overheid & ICT was een groot aantal extra activiteiten en seminars gekoppeld. 

Een centrale rol op de beursvloer was weggelegd voor het e-Overheid Paviljoen van het ICTU dat drie dagen lang met een uitgebreid seminar- en workshopprogramma volle zalen trok. Op de Infomarkt op het paviljoen gaven alle programmabureaus van het ICTU acte de présence. Andere hoogtepunten waren de uitreiking van de Webwijzer Award en het Executive Diner.

Dat Overheid & ICT inspeelt op actuele ontwikkelingen is Lindy Dragstra, Manager Marketing & Communicatie bij exposant Inter Access BV niet ontgaan. Dit biedt meerwaarde is haar conclusie. “Tijdens deze editie van Overheid & ICT was goed te merken dat het Rijksprogramma ´Andere Overheid´ leidt tot actief bezoek van veel gemeentes. Zij zijn daadwerkelijk op zoek naar andere oplossingen, zoals ons digitaal loket WEB+. Vorig jaar moesten we nog veel uitleggen. Dit jaar waren de bezoekers goed geïnformeerd. Daarom hebben we ook besloten volgend jaar weer deel te nemen, en dan ook met een grotere stand.”

Bezoekersprofiel
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen is de belangrijkste reden voor beursbezoek, zegt 68 procent van de bezoekers. Op de tweede en derde plaats staan het onderhouden van contacten (42%) en het bekijken van voorbeeldprojecten (35%). Bezoekers zijn goed aan hun trekken gekomen, blijkt uit exit-onderzoek van VNU Exhibitions. Negen van de tien (86%) geven aan dat de beurs, die dit jaar zijn dertiende editie beleefde, ruimschoots aan de verwachtingen heeft voldaan.

Michel Maas van de afdeling belastingen van Waternet bevestigt dit beeld. “Het is de derde keer dat ik deze beurs bezoek en het is ieder jaar weer waardevol. Alle partijen op het gebied van Overheid & ICT staan er en ik kan mijn kennis weer ophalen en me goed oriënteren op nieuwe mogelijkheden. Bovendien is het ideaal om weer te netwerken. Helaas zat een aantal seminars vol, er waren zeer interessante bij.”

De interesse in het expositieprogramma was gelijkelijk verdeeld over alle segmenten van het expositieprogramma en beslissers waren in ruime mate op de beurs afgekomen. Maud Sliepen, Marketingcommunicatie- en PR-medewerker van AAC Cosmos herkent dit: “We richten ons op de overheidsbranche en spreken de taal van de sector. Deze beurs biedt ons de mogelijkheid om snel en direct met de doelgroep te communiceren. We maken veel nieuwe afspraken tijdens deze dagen en streven naar langetermijn relaties. Met ruim 6500 beursbezoekers is dit een prima mogelijkheid.”

Overheid & ICT 2007
Vernieuwing van het beursconcept voor de editie 2007 met een uitgebreider inhoudelijk programma en de gelegenheid voor exposanten en bezoekers om met elkaar te netwerken is volgens projectmanager Erik Heemskerk “..cruciaal voor de verdere uitbouw van de platformfunctie van Overheid & ICT binnen de branche. Naast het volledige aanbod van exposanten en een inhoudelijk programma vinden bezoekers het ook interessant om met elkaar te netwerken.”

De beurs, waaraan dit jaar 140 exposanten deelnamen, verhuist binnen het Jaarbeurscomplex daarom naar een nieuwe locatie: hallen 10 en 11. Dit geeft de beurs vanzelf een nieuwe impuls. Tegelijkertijd wordt de samenwerking met het ICTU verder geïntensiveerd en krijgen de inloopseminars een meer centrale rol en locatie.

Heemskerk herkent ook wat exposant Pim Kamstra, directeur Unit 4 Agresso Publieke Sector, zegt over de ontwikkelingen in de publieke sector. “We signaleren in de overheidsmarkt een toenemende behoefte aan brede oplossingen. Op Overheid & ICT 2007 gaan we op zoek naar aansluiting bij bestaande businesspartners, zoals Gouw IT, Oracle en andere partijen om aan die behoefte tegemoet te komen. We willen dan een complete productstraat aanbieden.”

De veertiende editie van Overheid & ICT wordt gehouden van 24 tot en met 26 april 2007 in de Jaarbeurs in Utrecht