Fusie tussen Informa en UBM | Expovisie

Fusie tussen Informa en UBM

De twee grootste beursorganisatoren in het Verenigd Koninkrijk, Informa en UBM, zitten in vergevorderde overnamegesprekken, waarbij Informa UBM naar verluidt een overnamebod van 4,2 miljard euro heeft gedaan.

 Het beursgenoteerde Informa stelt wereldwijd zowat 7.000 mensen te werk en is actief als uitgever van academische publicaties, business intelligence voor zes specifieke industrieën (agrobusiness, farma, industrie en automatisering, financiën, telecom en media), organisator van kennisgerichte evenementen en beursorganisator. Deze laatste divisie organiseert wereldwijd zowat 200 vakbeurzen.

Event first strategie

Ook UBM is een mediakolos met activiteiten in alle mediadisciplines en in de zakelijke dienstverlening. Het bedrijf stelt wereldwijd meer dan 3.750 mensen te werk en is sinds 2014 bezig met een ‘events first’-strategie. Het huidige portfolio bestaat uit meer dan 300 vakbeurzen in de meest diverse sectoren, die zowat overal ter wereld geïmplementeerd worden.

Grootste beursorganisator ter wereld

De nieuwe groep zou Reed Exhibitions voorbijsteken als grootste beursorganisator wereldwijd en goed zijn voor zowat 6 procent van de wereldwijde omzet in beursorganisatie. Door de fusie zou Informa bovendien voor het eerst meer dan de helft van zijn inkomsten uit beurzen halen.