Formule C: Het vizier richten op de toekomst | Expovisie

Formule C: Het vizier richten op de toekomst

Kwart voor twee, maandag 26 september. Een tijdstip om niet snel meer te vergeten. In een mum van tijd legt een brand het bedrijf van Cees Versteeg, Formule C Stand & Decorbouw,  volledig in de as. Cees Versteeg: ”Daar sta je dan. Je kunt het alleen maar op je af laten komen. Regie voeren is er niet meer bij. Wat dan klasse is, de hulp die geboden wordt.”

 Je hebt nog totaal geen zicht op de gevolgen, maar je kunt wel bij buurman Hapeco terecht om kantoor te houden en om de actuele zaken af te wikkelen. En Rouwvoet & Renesse in Utrecht kunnen de jongens aan de slag om opnieuw te bouwen wat er aan stands verloren is gegaan. Die houding is tekenend voor onze branche, moordend bijna, in de concurrentie, maar groots in collegialiteit.”

 

De brand had niet meer ongelegen kunnen komen. In de werkplaats stond de nieuwe stand van Endemol voor de beurs MIDCOM al klaar. Een uiterst belangrijke beurs voor Endemol. Ook nog een stand van Endemol voor Femina, herinnert hij zich. Net als twee andere stands voor regionale beurzen. “Je moet jezelf dan beetpakken en wakker schudden. Doe je niks, gebeurt er niks. Dus personeel bij elkaar en de schouders eronder. Gewoon opnieuw timmeren en alles op alles zetten om toch nog op tijd te kunnen leveren. Collega’s die je dan helpen. Dat is fantastisch. En ook Endemol die alle begrip heeft”

 

Ondertussen zijn recherche en verzekeringen naarstig aan het zoeken naar oorzaken. Versteeg heeft daar niet veel mee. Het pand is gehuurd en hij verwacht geen problemen rond zijn verzekering. “Maar het is nu wel van belang wanneer ze gaan uitbetalen. Want pas als we daar zicht op hebben kunnen we denken aan een nieuw pand en de aanschaf van machines en voorraad.”

 

Hij heeft overigens al een nieuw pand op het oog. In Almere staat het pand van TFF Decor uit de failliete boedel van Van Schijndel. Een pand dat qua technische uitrusting aan alle eisen voor een productiewerkplaats voldoet. Versteeg laat optimisme doorklinken in zijn stem. “Na alle ellende, zet zo’n situatie je toch ook weer voor nieuwe uitdagingen. Gelukkig maar, want we zitten ook nog eens met een goede orderportefeuille. En met de verantwoordelijkheid voor de medewerkers. Nietwaar?”