Follow-up onderzoek Techni-Show 2014 | Expovisie

Follow-up onderzoek Techni-Show 2014

Een recent follow-up onderzoek onder bezoekers van Techni-Show 2014 wijst uit dat deelname aan de beurs tot waardevolle contacten en vaak ook tot concrete orders leidt. In totaal heeft 74 procent van de 40.431 bezoekers van Techni-Show na de beurs contact gehad met één of meer exposanten. Volgens het onderzoek liet 81 procent van de bezoekers contactgegevens achter. In 51 procent van die gevallen was dat voor exposanten aanleiding om inderdaad contact op te nemen. Dat betekent tegelijkertijd dat de andere helft wellicht kansen heeft laten liggen.

 

Orders

Verder wijst het follow-up onderzoek uit dat 22 procent van alle bezoekers binnen vier maanden na de beurs één of meerdere orders plaatste bij exposanten van Techni-Show. Dit gebeurt vaker bij bestaande relaties (76 procent) dan bij nieuwe relaties (47 procent). Bovendien blijken deze orders vaak aanleiding voor een vervolg, want 52 procent van de bezoekers die een order plaatsten geeft aan dat het komende jaar vaker te zullen doen. Bovendien geeft zo’n 15 procent van de bezoekers die nog geen order hebben geplaatst aan dat ze dit binnen twaalf maanden wel willen doen.

Techni-Show is de grootste vakbeurs voor industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen van de Benelux en vond – gelijktijdig met ESEF – plaats van 11 tot en met 14 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. De volgende editie is van 15 tot en met 18 maart 2016 op dezelfde locatie.

.