Beurzen

Febelux en Bapco fuseren

In januari werd de fusie van de vakorganisaties Febelux en Bapco bezegeld, met als doel samen effectiever hun gemeenschappelijke doelstellingen na te streven: de verdediging van de belangen van de leden en de promotie van de Live Communication sector. Deze cruciale stap kadert in de ambitie en strategische visie van Febelux om heel de sector te verenigen en uit te groeien tot dé referentie binnen België en Luxemburg.

 Febelux, Association for the Live Communication Industry, telt momenteel 108 leden (organisatoren, venues, standenbouwers en leveranciers) uit de beurzensector. Bapco, de Belgian Association of Professional Congress Organisers, verenigt 14 leden uit de congressector. Voortaan gaan beide organisaties als één vereniging verder onder de naam Febelux. Frédéric François, voorzitter van Febelux sinds juni 2015, zal deze rol in de nieuwe organisatie voortzetten. Door de fusie komt het ledenaantal van de vereniging op 122 te liggen.

 “Door de krachten te bundelen zullen we, als organisatie, meer gewicht in de schaal kunnen werpen om zo onze gemeenschappelijke belangen te verdedigen. Door ons netwerk te verstevigen kunnen we een grotere impact creëren en onze contacten met overheden en officiële instanties versterken,” aldus Frédéric François. “Verder zal ook ons gezamenlijk budget vergroten, waardoor we meer ondersteuning zullen kunnen bieden naar onze leden toe. Dit onder meer in de vorm van communicatie- en marketingacties.” 

Uittredend voorzitter van Bapco, Baudouin Guyot, vult aan “We zien deze fusie als een natuurlijke versmelting in die zin dat beide federaties actief zijn in dezelfde sector en elkaar aanvullen. Febelux verenigt al veel verschillende aspecten van de Live Communication sector, we zijn ervan overtuigd dat onze toetreding tot deze federatie zal bijdragen aan een snellere evolutie naar een overkoepelende organisatie voor alles wat met onze sector te maken heeft.”

De beurzen- en congressector in België is goed voor niet minder dan 1.000 evenementen per jaar. Deze zorgen samen voor een tewerkstelling van zo’n 50.000 mensen. Met een directe economische impact van om en bij de 2,5 miljard euro heeft de sector een belangrijk aandeel in de Belgische economie. Indirect loopt dit bedrag op tot meer dan 15 miljard euro.

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief