Faillissementen in de beurzensector tijdens de coronacrisis | Expovisie
Faillissementen beurzensector tijdens coronacrisis

Faillissementen in de beurzensector tijdens de coronacrisis

De economische effecten van de coronacrisis worden steeds zichtbaarder door de faillissementen in de beurzensector. Hier vind je een overzicht van bedrijven die de afgelopen periode failliet zijn verklaard.

De directie van Mansveld Expotech (MX) ziet zich genoodzaakt de organisatie aan te passen en inmiddels is op 22 september het faillissement uitgesproken voor het onderdeel MX Beurzen & Evenementen. MX Infra, huisinstallateur van een aantal grote evenementenlocaties in Nederland, is niet betrokken in het faillissement. Bij MX werken in totaal 103 medewerkers waarvan 57 in dienst van het failliete onderdeel. Het faillissement wordt behandeld door curator Mr. Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten.

Op 3 september hebben JMT en Hapéco een doorstart gemaakt onder de vleugels van investeringsmaatschappij IMA beheermij en JMT-oprichter John van de Merbel. Ook Van der Veen – event engineering, eveneens een voormalig dochterbedrijf van Boemer Beheer, maakt een doorstart als onderdeel van Rent-All.

Op 22 juli 2020 is Exploitatie Maatschappij Schreuder in Diemen door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Hier onder valt ook Schreuder Expocarpets, al meer dan 100 jaar specialist voor alle mogelijke vloerbedekkingen voor beurzen, stands, congressen en evenementen. Als curator is aangesteld mr. Marloes Claessens van HVG Law.

Volgens de Belgische media heeft beursorganisator Conceptum uit Nijvel eind juni de boeken dicht gedaan. Het bedrijf organiseerde een twintigtal beurzen per jaar – onder meer wijnbeurs Megavino, vakantiebeurzen Vakantiesalon, Aventuria en Belgian Boat Show en hobby-evenementen Creativa en Cake & Sugar. Conceptum was al meer dan 25 jaar actief in de beurzensector.

Op 08 juli 2020 is Boemer Beheer in Utrecht failliet verklaard. Voorgaande week was het bedrijf al in surseance gegaan. Onder Boemer Beheer vallen meubelverhuurbedrijven JMT Evenementenservice en Hapéco, leverancier en verhuurder van evenementenvloerbedekking JMT Floorcoverings en AV-bedrijf Van Der Veen-Event Engineering. Over deze dochterbedrijven is eveneens faillissement uitgesproken. Als curator is aangesteld mr. Evert Baart van Van Diepen Van der Kroef Advocaten.

Op 29 juni 2020 is het faillissement uitgesproken over Fictief-Bouwers Van Denkbeelden en Stand Concept, beide dochterbedrijven van Fictief Holdings in Geldermalsen, door de rechtbank in Gelderland. Curator is mr. Johan Thielen van Bierman Advocaten.

Op 10 juni 2020 is Standbouw Arti ’70 in Meerkerk door de rechtbank in Midden-Nederland failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. Erick Quaars van Boers Advocaten.

De reeks faillissementen werd op 14 mei afgetrapt door standbouwbedrijf Brederode Expo in Utrecht.