Evenementenhal Gorinchem bouwt twee goederenliften voor nieuwe bovenverdieping | Expovisie

Evenementenhal Gorinchem bouwt twee goederenliften voor nieuwe bovenverdieping

Eigenaar Easyfairs is begonnen met de bouw van twee megagoederenliften bij Evenementenhal Gorinchem. Middels deze twee goederenliften is het dadelijk mogelijk om allerlei materialen en goederen eenvoudig naar de nieuwe bovenverdieping Next Level in Evenementenhal Gorinchem te verplaatsen. De staalconstructie is inmiddels geplaatst en ook de gevelbeplating is aangebracht. De oplevering van de goederenliften is begin mei 2020. Daarmee is het project Next Level volledig afgerond.

Oplevering

In de komende weken wordt verder gewerkt aan de oplevering van de goederenliften. In totaal worden twee liften geplaatst. Eén lift heeft een breedte van 5 meter en een diepte van 3 meter, de tweede lift is 3 meter breed en 6 meter diep. “Daarmee zijn de goederenliften berekend op allerlei formaten, zodat de nieuwe eerste verdieping zeer goed toegankelijk wordt,” zegt CEO Jeroen van Hooff van Easyfairs Nederland.

Nieuwe events naar Gorinchem

Next Level is de nieuwe bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem en werd in de zomer van 2019 opgeleverd. Deze tweede beurshal beslaat in totaal 6.400 vierkante meter, waarvan 5.800 vierkante meter aan beursvloer en congresruimte. Next Level wordt onder andere ingezet voor bestaande beurzen die uit hun jasje zijn gegroeid op de begane grond. Ook wordt de ruimte ingezet door externe organisaties om galavoorstellingen, kleinschalige beurzen, bedrijfsfeesten en congressen te houden. De hal biedt de all-in formule (inclusief standbouw, meubilair, catering) waar Easyfairs in gespecialiseerd is.

Van Hooff: “We hebben in het afgelopen half jaar al meerdere events verwelkomd op Next Level. Naast onze eigen events, zijn dat ook evenementen van externe organisatoren, zoals Stichting Dierenlot en VEINEdagen. Daar komen in 2020 nog meer nieuwe events bij, zoals Stichting Alpe d’HuZes, Daken & Zaken, Drankenbeurz, Trouwidee, Tupperware en Made in Asia.”