Europort Maritime | Expovisie

Europort Maritime

Europort Maritime 2005, de nieuwe maritieme en binnenvaart vakbeurs heeft de afgelopen vijf dagen 35.760 bezoekers getrokken. Met 784 maritieme toeleveranciers in negen beurshallen en diverse conferenties overtrof Europort Maritime alle eerder georganiseerde maritieme vakbeurzen.

Donderdag 3 november was met 11962 bezoekers de absolute topdag. De beurs trok bezoekers uit 91 landen. 58.24% van de bezoekers was betrokken bij de aankoop van op de beurs geëxposeerde goederen. Europort Maritime 2005 was de grootste maritieme vakbeurs die ooit in Nederland en in Ahoy’ Rotterdam werd georganiseerd.

Epicentrum van innovaties

Veel bedrijven grepen Europort Maritime aan voor het introduceren van de nieuwste producten en diensten. Meer dan 110 noviteiten werden bij de organisatie gemeld. Tijdens Europort Maritime werden de winnaars van de prestigieuze Maritime Innovation Award uitgereikt aan Orlaco met ‘EEx High resolution Explosion safe Colour Compact Camera’ en HGG met ‘PCL 600 cutting robot line’.

Internationaal platform

Met internationale exposanten uit 34 verschillende landen en 11 landenpaviljoens trok Europort Maritime vele bezoekers uit het buitenland. Als maritieme vakbeurs waren alle marktsegmenten vertegenwoordigd: scheepsbouw, onderhoud en reparatie, materiaal, bagger, navigatie en elektronica, het was er allemaal. Uit bezoekersoogpunt waren eveneens alle marktsegmenten vertegenwoordigd.

Congressen

Tijdens Europort Maritime vonden diverse congressen plaats. Zo werd voor het eerst de CEDA Dredging Days in Ahoy’ georganiseerd. Ook vond het eerste Europort Maritime Forum van Mare Forum met vele internationale reders en scheepseigenaren in Rotterdam (Hilton) plaats. Ook de congressen van Digital Ship en Tanker Operator vormden een interessant kennismoment.

Europort Maritime 2007

De volgende editie van Europort Maritime staat gepland van 6 tot en met 10 november 2007. De internationale maritieme vakbeurs die ontstaan is uit de samenvoeging van de beurzen Europort (Amsterdam RAI) en Rotterdam Maritime (Ahoy’) vindt ieder oneven jaar plaats in november in Ahoy’ Rotterdam.

Voor meer informatie: www.europortmaritime.nl