Nieuw record voor Europort | Expovisie

Nieuw record voor Europort

De 39e editie van Europort die plaatsvond van 5 tot en met 8 november 2019 schreef met 26.076 bezoekers een nieuw record. Maritieme professionals uit 93 landen konden terecht bij zo’n 1.000 exposanten en 14 landenpaviljoens op 45.000 vierkante meter beursvloer in Rotterdam Ahoy.

Negen segmenten

Verschillende internationale brancheorganisaties organiseerden daarnaast congressen met onder andere thematische masterclasses, matchmaking- en netwerk-events, seminars en workshops. Europort bedient negen verschillende ‘special ship’-segmenten: baggerschepen, superjachten, visserijschepen, offshore, binnenvaart, workboats, cruises & ferries, shortsea en marineschepen. Het thema Smart ships, smart solutions waarmee Europort aandacht gaf aan de specifieke uitdagingen waar de maritieme wereld zich voor geplaatst ziet, leidde tot het tentoonstellen van vele innovaties op de beurs. Ook was er het internationale maritieme B2B-matchmaking-evenement, georganiseerd door Enterprise Europe Network.

Minister bezoek

Op donderdag bezocht Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat Europort. Ze opende het nieuwe portaal NL flag, waarmee Nederland meer buitenlandse rederijen onder onze driekleur wil laten varen. Vervolgens kreeg ze het eerste exemplaar van de laatste Maritieme Monitor overhandigd. “Ik mag nu twee jaar minister voor maritieme zaken zijn en ik verbaas me bijna dagelijks over nieuwe innovatieve ontwikkelingen. Nederland loopt voorop als het gaat om duurzame maatregelen om de uitstoot van CO2 tegen te gaan. En wat te denken van autonoom varen? Ik heb daar op de beursvloer mooie voorbeelden van gezien,” aldus de minister.

Betrokkenheid

Beursmanager Raymond Siliakus was tevreden over het verloop van de beurs: “Ons uitgebreide kennisprogramma, de internationale sfeer, de aanwezigheid van belangrijke thought leaders tijdens de masterclasses en de verbindende rol die we spelen in de kennisoverdracht tussen verschillende stakeholders maken het tot een zeer geslaagde 39ste editie. Zelf ben ik vooral geraakt door de enorme betrokkenheid van exposanten en bezoekers. Het is echt hún maritieme platform.”