European Seafood Exposition | Expovisie

European Seafood Exposition

Van dinsdag 24 april tot donderdag 26 april 2007 werd in Brussel de 15de editie van de European Seafood Exposition georganiseerd. Ook dit jaar was de beurs een grandioos succes en bevestigde ze haar status als voornaamste jaarlijkse evenement voor de wereldwijde visverwerkende industrie. De beurs bood talrijke mogelijkheden voor zowel exposanten als bezoekers om nieuwe contacten te leggen en om meer te weten te komen over de vele aspecten van de sector. De reacties van alle deelnemers waren bijzonder positief.Van dinsdag 24 april tot donderdag 26 april 2007 werd in Brussel de 15de editie van de European Seafood Exposition georganiseerd. Ook dit jaar was de beurs een grandioos succes en bevestigde ze haar status als voornaamste jaarlijkse evenement voor de wereldwijde visverwerkende industrie. De beurs bood talrijke mogelijkheden voor zowel exposanten als bezoekers om nieuwe contacten te leggen en om meer te weten te komen over de vele aspecten van de sector. De reacties van alle deelnemers waren bijzonder positief.

 De European Seafood Exposition en de gelijktijdig georganiseerde Seafood Processing Europe vakbeurs waren verspreid over een periode van drie dagen en trokken in totaal 23.833 professionals. Net zoals in vorige jaren kochten de meeste vishandelaars hun volledige voorraad voor het volgende jaar in, waarmee de overduidelijke commerciële voordelen voor zowel exposanten als bezoekers nogmaals in de verf werden gezet. Het feit dat dergelijke aankopen voor een heel jaar op slechts drie dagen tijd gerealiseerd kunnen worden, is bijzonder indrukwekkend.

 Ook de internationale aanwezigheid op beide evenementen kende dit jaar een hoge toename met een nog groter aantal landen en regio”s vertegenwoordigd door hun eigen individuele paviljoenen.

 De European Seafood Exposition is er eens te meer in geslaagd zijn positie als meest efficiënt ontmoetingspunt voor kopers en verkopers van vis en visproducten kracht bij te zetten met een totaal van meer dan 1.400 exposanten die hun waren tentoonstelden op het evenement. Ook Seafood Processing Europe, gericht op professionals actief in de aankoop of de verwerking van vis, blijft aan belang winnen. Deze vakbeurs trok dit jaar Bijna 200 exposanten aan.

 De twee evenementen samen telden exposanten uit 87 verschillende landen en bezoekers uit 144 verschillende landen die allen samenkwamen in Brussel om hun ideeën, inzichten en producten met elkaar te delen – zeer belangrijk in een sector die voortdurend in beweging is.

 De toekomst voor de vissector ziet er bijzonder rooskleurig uit. Vis wordt steeds meer gepromoot als een essentieel bestanddeel van een evenwichtig dieet en het Britse Food Standard Agency (FSA) raadt in zijn literatuur mensen aan ten minste twee porties vis per week te eten inclusief een portie vette vis. De voordelen van zowel vis als schaaldieren schuilen in hun rijkdom aan eiwitten en mineralen terwijl vette vis rijk is aan omega 3-vetzuren. Het is meer dan waarschijnlijk dat dankzij dit groeiende besef ook de consumptie van vis zal stijgen.

 Het is dan ook geen verrassing dat het succes van dit evenement elk jaar groeit en dat het in de komende jaar nog meer aan belang zal winnen. 

De European Seafood Exposition en Seafood Processing Europe 2007 telden 1.631 exposanten verspreid over een netto oppervlakte van ongeveer 33.000 vierkante meter. Dit betekende dat er letterlijk geen ruimte meer over was voor de organisatoren om te verkopen, een duidelijke indicatie van het succes en het belang van beide evenementen.

 Ook volgend jaar zullen European Seafood Exposition en Seafood Processing Europe weer in Brussel worden georganiseerd. Het evenement zal dan plaatsvinden van 22 tot 24 april 2008. Meer informatie vindt u op www.euroseafood.com of www.europrocessing.com