Europain 2008 | Expovisie

Europain 2008

Van 29 maart tot en met 2 april jonstleden vonden de EUROPAIN 2008, het internationale trefpunt voor banket en bakkerij, en de INTERSUC, internationale vakbeurs voor chocolade, zoetwaren en koek, gezamenlijk plaats in het beurscomplex Paris-Nord Villepinte in Frankrijk. Op een beursoppervlakte van 80.000 m² presenteerden 644 exposanten, waarvan 36% internationaal, hun producten en diensten aan 86.367 specialisten, 7.900 bezoekers meer dan tijdens de voorgaande beurseditie in 2005.

Van 29 maart tot en met 2 april jonstleden vonden de EUROPAIN 2008, het internationale trefpunt voor banket en bakkerij, en de INTERSUC, internationale vakbeurs voor chocolade, zoetwaren en koek, gezamenlijk plaats in het beurscomplex Paris-Nord Villepinte in Frankrijk. Op een beursoppervlakte van 80.000 m² presenteerden 644 exposanten, waarvan 36% internationaal, hun producten en diensten aan 86.367 specialisten, 7.900 bezoekers meer dan tijdens de voorgaande beurseditie in 2005.

64% van de bezoekers was afkomstig uit Frankrijk en 36% van de bezoekers was internationaal, afkomstig uit 140 landen. Spanje, België, Italië, Rusland en de U.S.A.  kenden de hoogste internationale bezoekersaantallen. Bezoekers, exposanten en journalisten waardeerden de kwaliteiten van de EUROPAIN 2008, met de presentatie van de laatste trends, een dynamische en positieve sfeer, een goede organisatie met verzorgde stands, de mogelijkheid tot efficiënte contacten en tenslotte vele interessante beursevenementen. 

Met name de grote internationale evenementen trokken een groot publiek, waaronder de Coupe du Monde de la Boulangerie. Deze werd gewonnen door het Franse team, Taiwan haalde een tweede plaats en de derde plaats ging naar Italië. Het Nederlandse team eindigde op een eervolle vijfde plaats (zie foto). Tevens werd in Parijs de lijst van individuele deelnemers aan de Wereldbeker voor de Bakkerij (2010) bekendgemaakt, waaronder Theodor Prinsen, die Nederland zal vertegenwoordigen in het onderdeel Banket.

Voor uitslagen en informatie over de internationale evenementen, zoals de Coupe du Monde de la Boulangerie, de Mondial des Arts Sucrés, de 10 winnaars van de Innovatieprijzen, etc.,  zijn te vinden op de internetsite: www.europain.com