EuroFinish 2007 | Expovisie

EuroFinish 2007

Tijdens de zevende editie van Eurofinish van 3 tot en met 5 oktober brachten 3.432 professionals inzake oppervlaktetechnieken een bezoek aan 145 gespecialiseerde standhouders. Deze tweejaarlijkse nichebeurs blijft daarmee het enige en unieke trefpunt inzake oppervlaktebehandeling in de Benelux. 

Tijdens de zevende editie van Eurofinish van 3 tot en met 5 oktober brachten 3.432 professionals inzake oppervlaktetechnieken een bezoek aan 145 gespecialiseerde standhouders. Deze tweejaarlijkse nichebeurs blijft daarmee het enige en unieke trefpunt inzake oppervlaktebehandeling in de Benelux.

 

Sterkere Europese context

Het reeds sterke internationale karakter van de beurs nam deze editie nog verder uitbreiding. Van de 145 exposanten kwamen er maar liefst 53 uit het buitenland. De buurlanden Nederland, Frankrijk en Duitsland waren het sterkst vertegenwoordigd. Maar ook gespecialiseerde bedrijven uit Italië, Griekenland, Zwitserland en zelfs Turkije waren aanwezig. Eurofinish is dus meer dan ooit geëvolueerd tot een niet te missen Europees trefpunt voor iedereen betrokken bij oppervlaktebehandeling.

 

Compleet marktoverzicht

Geen enkele oppervlaktebehandelingstechniek ontbrak op Eurofinish. Het feit dat sommige bedrijvigheden meer of minder vertegenwoordigd waren, is een afdruk van de verschuivende markt die we in West-Europa vaststellen. High tech, trendmakende technieken zoals poedercoaten en speciale laktechnieken alsook niche producten scoren zeer goed in ons KMO-land, terwijl andere technieken (galvano en anodiseren) in Benelux aan omzet verliezen.

 

Sterk seminarieprogramma

Op woensdag 3 oktober organiseerde IRC-Vlaanderen (Innovation Relay Centres) en IWT (Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen) een “Innovation Seminar annex Partnering Meetings”. Tijdens de korte presentaties in de voormiddag stelden 16 sprekers van voornamelijk buitenlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen hun onderzoeksresultaten en nieuwe technologieën voor aan een 60-tal belangstellenden. In de namiddag waren georganiseerde face-to-face meetings tussen sprekers en geïnteresseerden.

Op donderdag hebben 4 exposanten (Chemetall, Cibo, Oerlikon Balzers, Oxyplast) hun nieuwste technieken extra in de kijker gezet tijdens een lezing in het conferentiegebouw.

Ook de tweedaagse internationale conferentie van Aware met open debat over de coderingssystemen voor producten met schadelijke stoffen op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober kon op heel wat belangstelling rekenen.

 

Bezoekersenquête

Enkele kernpunten uit een eerste analyse van de bezoekersenquête. De voornaamste reden voor een beursbezoek is de interesse in innovaties: 46,4% van de bezoeker komt naar Eurofinish om op de hoogte te blijven van nieuwe technologieën. Een belangrijke tweede reden (33,8%) is om nieuwe contacten te leggen. Voor 73,4% van de bezoekers voldoet de beurs aan de verwachtingen.

 

Eurofinish 2009

VOM vzw en Flanders Expo bevestigen alvast om tijdens Eurofinish 2009 terug professionals uit de oppervlaktebehandeling bij elkaar te brengen.

Momenteel verzamelen VOM en Flanders Expo nog feedback van de exposanten en wacht men op een gedetailleerde screening van het bezoekersprofiel. Medio december wordt een globale evaluatie opgemaakt.