ETOP Innovation Award voor ABB | Expovisie

ETOP Innovation Award voor ABB

Onder luid applaus werd op 1 oktober, op de vakbeurs Elektrotechniek de ETOP Innovation Award 2007 uitgereikt aan exposant ABB voor de multifunctionele inbouwdoos. De prijs werd overhandigd door UNETO-VNI voorzitter Marcel Engels. Daar voor werden de nominaties besproken door juryvoorzitter Sjoerd Hora Siccama. Hij prees de kwaliteit van de inzendingen. In totaal zijn 31 producten ter jurering aangeboden. 25 daarvan voldeden aan de criteria, zij kregen het predikaat Innovator. Deze Innovators zijn te zien in de corridor tussen de hallen 7 en 12.  Bezoekers van de vakbeurs Elektrotechniek kunnen daar stemmen op hun eigen favoriet. De winnaar van de publieksprijs wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt.Onder luid applaus werd op 1 oktober, op de vakbeurs Elektrotechniek de ETOP Innovation Award 2007 uitgereikt aan exposant ABB voor de multifunctionele inbouwdoos. De prijs werd overhandigd door UNETO-VNI voorzitter Marcel Engels. Daar voor werden de nominaties besproken door juryvoorzitter Sjoerd Hora Siccama. Hij prees de kwaliteit van de inzendingen. In totaal zijn 31 producten ter jurering aangeboden. 25 daarvan voldeden aan de criteria, zij kregen het predikaat Innovator. Deze Innovators zijn te zien in de corridor tussen de hallen 7 en 12.  Bezoekers van de vakbeurs Elektrotechniek kunnen daar stemmen op hun eigen favoriet. De winnaar van de publieksprijs wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Multifunctionele inbouwdoos MD4050 vervangt twaalf oude inbouwdozen. Opvallende kenmerken: de eenvoudige diepteverstelling van 50 naar 40 mm, de verwijderbare tuit die geschikt is voor 16 en 19mm buis en de kleminrichting in het geboorde gat. Verder is de tuit in hoogte verstelbaar waardoor hakwerk overbodig is, zijn de uitbreekpoorten aan de zijkanten groter en met de hand uitbreekbaar. Hierdoor is het eenvoudiger om draden tussen dozen onderling door te voeren en is de koppeling tussen dozen onderling verbeterd. Tenslotte is de doos uitgevoerd met langere schroeven, een draaibare ring met arretering en een detectielabel. De jury spreekt van meerdere innovaties in een ogenschijnlijk eenvoudig product.

De vakbeurs Elektrotechniek (van maandag 1 tot en met vrijdag 5 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht) is met 380 exposanten het belangrijkste evenement voor de E-installateur in de Benelux. Aan de beurs zijn activiteiten gekoppeld als de Domotica- en TechTours, het Installatiepaviljoen, de Aandrijftechniekboulevard, de Slimste Stand (over automatisering voor huis & kantoor) en de presentatie van de genomineerden voor de ETOP Innovation Award Publieksprijs. Bijzondere aandacht is er voor ICT binnen elektrotechniek, energiebesparing, netwerken over IP, domotica en LED-verlichting.