Eten & Genieten | Expovisie

Eten & Genieten

Van 2 t/m 4 december 2005 heeft Eten & Genieten plaatsgevonden in de Amsterdam RAI. Dit culinaire evenement werd bezocht door 14.128 bezoekers. Met name het Kook Theater, met daarin optredens van bekende chefs zoals Ramon Beuk samen met Alain Caron, Lonny Gerungan, Rudolph van Veen en Angelique Schmeink, werd druk bezocht door de fijnproevers. Ook werden er unieke gerechten bereid door Michelin sterrenkoks. In totaal hebben er 10 sterren acte de presence gegeven in het Kook Theater. In het Wijn Theater van De Proefkamer werd door bezoekers aandachtig geluisterd naar de tips voor de beste wijn spijs combinaties. Maar ook de vele workshops, het Cocktail Theater en standhouders konden op enorme belangstelling rekenen. Alle 175 exposanten kijken terug op een geslaagd evenement. “Opvallend dit jaar was de kwaliteit van zowel de aangeboden producten als de bezoekers. Dit blijkt uit de hoge bezoekerstevredenheid dat werd beoordeelt met een 7,1 en de lange duur van het bezoek (3 uur en 37 minuten). Veel stands zijn voor de volgende editie alweer geboekt. Eten & Genieten 2006 vindt plaats van 8 t/m 10 december 2006.” aldus Patrick van Hooy, event producer van Eten & Genieten.  

Hobbykok van het Jaar  2005

Eten & Genieten is een evenement voor de hobbykoks van Nederland. Ook dit jaar is er een wedstrijd georganiseerd om de culinaire kunsten van hobbykokend Nederland te ontdekken. Smaak en Keizer Culinair hebben middels voorrondes en een halve finale drie finalisten geselecteerd die op de laatste dag van Eten & Genieten, onder toeziend oog van veel publiek en pers, hun kookkunsten hebben getoond aan de deskundige jury bestaande uit sterrenkok Ron Blaauw, van restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, Felix Wilbrink, culinair redacteur bij De Telegraaf, Eric van Veluwen, ”s lands bekendste biologische chef-kok en Gerard Koopmanschap, docent bij kookschool Keizer Culinair. De juryleden beoordeelden de gemaakte gerechten op kwaliteit, presentatie, techniek, smaak, kennis en gebruik van de tijd. De opdracht was om een streekgerecht in een nieuw jasje te serveren met een bijpassend drankje, gebruikmakend van biologische producten. Hobbykok van het Jaar 2005 is Arthur Bremmer uit Uithoorn geworden, hij kookte samen met zijn vrouw Franka. Hij heeft prachtige prijzen gewonnen aangeboden door Zwilling, Braun, Keizer Culinair en Yellow Tail.