Eten & Drinken verhuist naar Ahoy | Expovisie

Eten & Drinken verhuist naar Ahoy

De data en locatie van de tweede editie van Eten & Drinken zijn bekend. Met de feestdagen voor de deur is Ahoy Rotterdam van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december de ontmoetingsplek voor fijnproevers en kookliefhebbers. De eerste editie van Eten & Drinken vond plaats in november 2009 op het Malieveld in Den Haag en was een succes met veel enthousiaste bezoekers, exposanten, topkoks en sponsors.
De reden om het evenement naar Ahoy te verplaatsen is tweeledig, aldus Petra van Starkenburg van AT Events. "Ten eerste zijn we een samenwerking aangegaan met Ahoy en Match+. Ten tweede hebben we in Ahoy niet te maken met onvoorziene weersomstandigheden en is er meer dan voldoende parkeergelegenheid. Bovendien zijn alle voorzieningen aanwezig, terwijl dit op een buitenterrein allemaal opgebouwd en aangeleverd moet worden."

Eten en Drinken bestaat uit drie onderdelen: de Markt, het Restaurant en de Workshops & Shows. Van Starkenburg: "Op de markt kan men terecht voor alles wat van koken, eten en drinken een groot plezier maakt. Wat is er zoal te vinden? Bijzondere wijnen, truffels, heerlijke kazen, tapenades, geurige koffie, witte thee, messen, pannen en nog veel en veel meer. Verscheidene toonaangevende bedrijven op het gebied van eten en drinken zullen een eigen winkeltje inrichten op de markt. Zij laten hun waren proeven en proberen. Veel van de producten kunnen direct aangeschaft worden voor een aantrekkelijke beursaanbiedingsprijs."

Tijdens Eten en Drinken 2011 zal in Ahoy het grootste restaurant van Nederland staan. "Hier kunnen bezoekers voor een verrassend lage prijs genieten van prachtige, kleine gerechten. De gerechten worden aangeboden voor prijzen vanaf vijf euro. Vanuit vijf grote open keukens zullen iedere dag gerechten worden bereid door vijf verschillende topchefs (in totaal dus vijftien topchefs in drie dagen). De chef-koks zijn allen werkzaam bij nationale of regionale toprestaurants."

Tot slot kunnen bezoekers elke dag verschillende kookshows, workshops en demonstraties bijwonen. Op het centrale RTL-Kookplein worden elke dag verschillende demonstraties gegeven door topchefs. Bezoekers kunnen deze kosteloos bijwonen. In aparte ruimtes kunnen bezoekers tegen een kleine vergoeding, in groepen tot dertig personen, interactieve workshops volgen zoals snelproeverijen, wijn- en spijsproeverijen en koffie & theeworkshops. In 2009 waren er onder meer workshops van Rudolph van Veen, House of Caviar & Fine Food en verschillende port- en wijnproeverijen van bekende wijnproducenten en wijnhandelaren, waaronder Bernard Margez en de ‘markante wijnboer’ en schrijver Ilja Gort.

www.etenendrinken.nu